Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sindikati Milanoviću

'Ako doista namjerava u budućnosti vratiti nastavnicima oteto zašto to ne upišu u kolektivni ugovor'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Njegovo sažaljenje nad nastavnicima u vrijeme šikaniranja od strane njegove vlasti vrijeđa dostojanstvo svih zaposlenika u prosvjeti', poručuju Sindikati premijeru Milanoviću.

'Nije prvi puta da premijer Milanović daje izjave koje su u suprotnosti s postupcima njegovih ministara. Vlast, s kojom on upravlja (ili bi to barem trebao), smanjila je plaće prosvjetarima nad kojima sada kao premijer neiskreno lije suze.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Laže li aga sultana?' Ribić: Sindikati su sporazum potpisali iz straha od fijaska štrajka Slika nije dostupna Vlada donijela prijedlog zakona Milanović. Radije bi dali božićnice, ali novca nema

Prosvjetarima njegove utjehe nisu potrebne, već su im potrebne njegove odluke. Prosvjetarima nisu potrebna niti njegova obećanja, već im je potrebno u kolektivni ugovor ugraditi to što obećaje. Njegovo sažaljenje nad nastavnicima u vrijeme šikaniranja od strane njegove vlasti vrijeđa dostojanstvo svih zaposlenika u prosvjeti.

Nakon što su prosvjetari bili prvi na redu kojima je njegova vlast smanjila plaće cinično djeluje tvrdnja da će biti prvi na redu kada će navodno rasti plaće. Ako doista namjerava u budućnosti vratiti nastavnicima oteto zašto ne uputi nalog ministrima da to upišu u kolektivni ugovor.

Umjesto lijepih i ispraznih riječi radovao bi nas njegov minimalni napor da se upozna s problemom u kojem se nastavnici i njihovi sindikati nalaze.Njegov komentar da to što prosvjetni radnici zahtijevaju nije realno jer nema novaca u državi pokazuje da uopće nije upoznat sa suštinom spora.

To što on obećaje identično je s onim što sindikati zahtijevaju. Ni mi ne tražimo novce sada već onda kada ih bude. Razlika je samo u tome što on to stavlja u obećanje a mi u kolektivni ugovor. Iskrenost njegovih riječi testira se odgovarajućim postupcima. Dok nas u to ne uvjeri, molimo da se suzdrži od lijepih riječi o prosvjeti, jer su ih se nastavnici od političara i politikanata svih ovih godina naslušali. Prosvjetari znaju već reći: „Čim netko o nama dobro govori, jao si ga nama“.

I na koncu, nedopustiv je demokratski faux pas upućivati poruku prosvjetarima sa stranačkog mjesta a ne u razgovoru s njihovim predstavnicima. Nije prvi puta da socijaldemokratski (navodno) premijer svojim izjavama zapostavlja sindikate kao interesne organizacije građana predviđene Ustavom RH.', stoji u priopćenju koje su danas poslali Sindikalisti.

>> Propao pokušaj mirenja: 'Vladini pregovarači su bezveznjaci!'

U priopćenju su demantirali da je itko od sindikalne strane jučer na mirenju koristio riječ bezveznjaci za Vladine pregovarače. 'To je Mrsićeva interpretacija naše kritike, a koju je on, a ne mi, iznio na konferenciji za tisak. Neki portali i mediji su mu povjerovali pa su to stavili u usta gospodinu Ribiću. Kada je riječ o uvredama onda treba imati na umu izjave o sindikalistima kao lutkama na koncu, javne izjave da lažemo i tome slično. Teško je i sindikalistima uvijek ostati ravnodušan spram toliko ponižavajućih riječi i postupak', stoji na kraju priopćenja u ime četiri sindikata MHS-a, a u potpisu stoje Branimir Mihalinec, Vilim Ribić, Anica Prašnjak i Zvonko Laktašić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene