Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Loša vijest za ljubitelje odjeće s potpisom lažnog podrijetla. Carinici i poreznici zajedničkim su snagama u Crikvenici i Umagu zaplijenili robu vrijednu više od 600.000 kuna.


Radi se o stvarima bez potrebne dokumentacije te robi za koju se sumnja da je krivotvorena. Naša je riječka ekipa jedina ušla u skladište gdje se čuvaju stvari zaplijenjene u ovoj akciji.

Vezani članci Šverceri jegulja (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Dnevnik Nove TV donosi snimke: Kako su uhvaćeni šverceri jegulja vrijednih tri milijune kuna? Navlačenje odjeće (Foto: thechive.com) - 18 Odjeća im zadaje samo glavobolju, ali imaju idealan lijek

Još jedna akcija i još jedna pozamašna zapljena. Lovilo se one koji i sami pokušavaju loviti u mutnom. 'Uglavnom smo tražili robu koja nema određenu dokumentaciju i tražili smo robu u kojoj se povređuje intelektualno vlasništvo', kaže voditelj mobilne carinske jedinice Boris Barbalić.

Tražili pa i pronašli. Odjeća, obuća, torbice, novčanici, remenje. Pokoji ručnik, mnogo sunčanih naočala, dresovi, kape. Baš ono što turisti najčešće i kupuju. Glavni mamac za turiste, ali i velik alarm za mjerodavne jesu pristupačne cijene.

>> Zaplijenili 3 tone voća, povrća i mesa, POKLONIT će ih javnoj kuhinji i potrebitima!

Iako nije skupo za turiste, ali za prodavače bi moglo biti. 'Sad slijedi daljnja procedura, u prvom redu kontaktirat će se zastupnici prava intelektualnog vlasništva koji će nam potvrditi da li se stvarno radi o povredi intelektualnog vlasništva. U dijelu gdje nema nikakve dokumentacije provodit će se daljnje mjere', kaže Barbalić.

A provodit će se i daljnje akcije. 'Ovo je bila akcija s poreznom upravom, Takvih će akcija biti zajedno s policijom, takvih će akcija biti zajedno s državnim inspektorima i svim relevantnim službama', dodaje Barbalić.

Jeftino kupiš, skupo platiš... ta se poslovica do sada odnosila samo na kupce, a od sada, čini se, sve više i na trgovce.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook