Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O neredima na Maskimiru

Adlešić: Osjećam se odgovorno i spremna sam otići!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešić gostovala je u Dnevniku Nove TV.

Govoreći o subotnjem neredu na Maksimiru Adlešić je odgovornost pripisala vlasti te je dodala nemaju nikakvog prava govoriti da nisu odgovorno. Osobno se osjeća odgovorno jer nije jače ustrajala na prijedlogu zakona koji je bio puno rigorozniji i što su popustili zaštitnicima ljudskih prava koji su se brinuli o ljudskim pravima huligana, a ne pravima pristojnih građana koji se mogu na prste izbrojati. 'Jako mi je žao policajca koji je stradao, svih njegovih kolega i građana koji su bili tamo,' rekla je Adlešić.

'Čini mi se da je potpuno besmisleno više razgovarati o ljudskim pravima huligana, već je potrebno govoriti o pravima pristojnih građana. Ne možemo više govoriti o prekršajnoj odgovornosti, nego samo o kaznenoj odgovornosti,' rekla je Adlešić. Potpredsjednica vlade spomenula je i određena poboljšanja postojećeg zakona. '25 posto je manje uništenih stvari i automobila u godinu dana otkako su uvedene izmjene. Da se ovo nije dgodilo mi bismo možda mogli biti i zadovoljni. Ovaj puta se pokazalo da zakon doista ima rupe, objasnila je Adlešić.

'Osjećam se odgovorno i spremna sam otići s ovog radnog mjesta, ali isto tako očekujem od onih koji peru ruke da priznaju pogreške, rekla je Adlešić i osvrnula se na navijače. 'Vrlo je zanimljivo kako navijačke skupine razgovaraju s nama. Kad naprave nešto slično ovome onda su to pojedinci, a kad govore o zakonima onda govore o skupini. Mislim da je vrijeme da ovaj put sankcioniramo jače od njih.' 'Kada sam išla s prijedlogom novog zakona rekla sam nemojmo čekati prve žrtve kao u Beogardu. Mi još uvijek stignemo nešto napraviti, ja ću ponovno ponuditi prvu verziju zakona koji sam žestoko i branila,' izjavila je Adlešić u Dnevniku Nove TV.

Premijerka je svjesna da smo do sada previše popuštali, to nije od danas, nego smo prošli i pretprošli tjedan razgovarale o mjerama koje treba poduzeti. Ona je odredila koja će skupina na kojem zakonu raditi. Vjerujem da ćemo u roku od tjedan dana imati i te izmjene,' izjavila je Adlešić. Dodala je da je Hrvatska prepisivala i iz engleskog zakona. Adlešić se osvrnula i na suprotstavljanje zabrani nošenja kapa i maskiranju lica koje otežavaju sadašnje istrage. 'Ponuda ostavke premijerki nije bio dramatičan razgovor. Dogovorile smo se da idemo žešće s izmjenama zakona i ne popuštati onima koji se lažno bore za ljudska prava,' zaključila je Adlešić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene