Obavijesti Video Pretražite Navigacija

37% Hrvata za blagdane neće potrošiti više od 500 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Anketa našeg portala koju smo proveli na temu 'Koliko planirate potrošiti za nadolazeće blagdane?', još jednom je pokazala zabrinjavajuće financijsko stanje u Hrvata.

Od 1747 ispitanika čak 37% neće potrošiti na blagdane više od 500 kuna. S druge strane, 29% ispitanika potrošit će više od 2000 kuna. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Anketa Dnevnika Nove TV Kako ćete provesti blagdane? Četiri su mogućnosti, pogledajte što ste odabrali Ilustracija DNEVNIK NOVE TV PITA Trošite li iznad svojih mogućnosti? Pogledajte kako ste glasali u Dnevniku Nove TV

Navedene dvije kategorije prevladale su u ovoj anketi što nas podsjeća na onu tvrdnju koja se hrvatskim društvom non-stop provlači, a glasi kako je nestao 'srednji sloj'.

No, taj srednji sloj možda se nalazi među onih 21% koji će potrošiti na blagdane do 1000 kuna te među 13% koji će potrošiti do 2000 kuna.

Vezano uz ovu temu portal MojPosao proveo je istraživanje na temu koliko Hrvata očekuje božićnicu.

Prema ovogodišnjem istraživanju, 77% ispitanika očekuje ove godine božićnicu. 

Od toga, 59% ispitanika očekuje da će dobiti novac i to prosječno 1.572 kune što je 146 kuna ili nominalno 10% više nego prošle godine. 

Novac i bon očekuje 9% ispitanika, a samo bon za kupovinu 8% ispitanika. 

60% ispitanika smatra da je božićnica pravo radnika (tj. zamjera poslodavcu ako je ne isplati), a 40% ispitanika smatra da je to stvar dobre volje poslodavca (tj. isplaćena u skladu s poslovnim rezultatima i slično). 

Ispitanici smatraju da bi adekvatna božićnica u prosjeku trebala iznositi 2.294 kuna što je za 46% više od prosječne božićnice koja se očekuje ove godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene