Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne otkrivaju ime ali kažu...

UTRKA ZA PRVOG ČOVJEKA ZAGREBA "Mi smo prejaka stranka da ne bi imali kandidata iz redova HDZ-a"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački HDZ svečano obilježava 27. obljetnicu osnutka. Ovogodišnja proslava u znaku je predstojećih lokalnih izbora, a stranka još nije objavila ime kandidata za zagrebačkog gradonačelnika što otvara špekulacije o razdoru.

Na jednom mjestu okupili su se brojni dužnosnici stranke, predvođeni predsjednikom Andrejom Plenkovićem. Pohvalili su se dobrim rezultatima u gradu na zadnjim palamentarnim i predsjedničkim izborima no ostaje problem lokalnih izbora.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Zamalo ostao bez glasa Plenković u zanosu komentirao rezultate istraživanja Dnevnika Nove TV: "Pokažimo svima tko je najveća stranka u Hrvatskoj'' Ivan Penava i Andrej Plenković Navodno tajno snimljeno Plenković snimljen kako vrijeđa Penavu i Most? "Moja baba pokojna bi tako mogla biti gradonačelnica Vukovara... Most - to su bolesnici"

HDZ već više od petnaest godina nema gradonačelnika. Bilo je nekoliko kandidata svi su loše prolazili, ponekad i s dvostruko manje glasova od liste za gradsku skupštinu.

Nema imena kandidata, navodno Plenković još uvijek dvoji o Mikulićevoj kandidaturi, a spominje se čak i nestranački kandidat. "Nakon ovih blagdana ćemo objaviti ime našeg kandidata", kaže Andrija Mikulić, kojeg smo upitali je li možda on kandidat za zagrebačkog gradonačelnika.

"Ja sam već u nekoliko navrata govorio, bio to ja ili netko treći, naš osnovni motiv je pobjeda na lokalnim izborima u svibnju 2017. godine, jer mi smo to dužni našim ljudima", dodaje Mikulić.

Mikulić je odgovorio i na naš upit oko mogućeg nestranačkog kandidata. "Mi smo prejaka povijesna stranka da ne bi imali kandidata iz redova HDZ-a", rekao je.

I šef HDZ-a te premijer Andrej Plenković naglasio je uspjeh stranke na parlamentarnim izborima održanima u rujnu, baš u prvoj izbornoj jedinici. "Vodite računa da smo u prvoj izbornoj jedinici 11. rujna ostvarili najbolji rezultat u povijesti stranke, od 2000., otkad postoji ovakav sustav izbora i mislim da je to jako ohrabrujuće za lokalne izbore, i za gradsku skupštinu, i za gradonačelnika. Na nama je da se mobiliziramo", reka je Plenković.

Plenković nije rekao ime kandidata za zagrebačkog gradonačelnika ali je obznanio cilj stranke - pobjedu u svim većim gradovima na loklanim izborima te pobjedu u svih 13 županija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene