Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Centar za istraživanje svemira

2019. godine u svemir će se letjeti iz - Like?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako su na današnjoj press konferenciji potvrdili njeni predstavnici, tvrtka Swiss Space Systems u Hrvatskoj planira izgraditi centar za svemirska istraživanja.

Tvrtka Swiss Space Systems danas je na konferenciji za novinare potvrdila osnivanje hrvatske podružnice kojoj će cilj biti izgradnja svemirskog centra te privlačenje investicija u sektor visoke tehnologije.

Pročitajte i ovo Lika Poziv Domagoja Mikića Ekološka bomba u srcu Like: "Oni znaju da se to ne smije, zato su ga bacili kad nitko nije vidio" Slika nije dostupna Zabrinuti... Lika u centru pažnje javnosti, Ličani u strahu!

Najbolje uvjete za izgradnju centra ima, kažu, Udbina, a zamišljeno je da prvi letovi u svemir iz Like krenu već 2019. godine. Prethodno tome će se izvoditi Zero G letovi, odnosno letovi bestežinskog stanja, vrlo vjerojatno sa zagrebačkog Plesa.

Mladi Belgijci volontiraju u Lici: 'Nismo očekivali ovakvu ljepotu pod zemljom!'

Voditelj projekta za Hrvatsku, Slobodan Bosanac, rekao je kako ovim poduhvatom žele Hrvatsku pozicionirati među sam vrh strateški važnih zemalja na području istraživanja svemira.

Zamišljeno je i da hrvatski Centar za svemirska istraživanja surađuje s ESA-om (Europskom svemirskom agencijom) te s drugim sestrinskim agencijama za istraživanje svemira.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene