Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zapalio 50 hektara šume

Omiš: Tinejdžer podmetao požare jer mu je 'došlo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tinejdžer s omiškog područja, kojeg policija sumnjiči za podmetanje više požara, uključujući i onaj u kojem je u selu Duće izgorjelo 50 hektara terena, navodno je sve radio jer mu je 'došlo'.

Mladi Omišanin uhićen zbog podmetanja čak triju požara svoje piromanske sklonosti u policiji navodno nije znao objasniti, rekavši tek da je vatru potpalio jer mu je 'došlo', neslužbeno se doznaje iz izvora bliskih istrazi.

Pročitajte i ovo U požaru na obiteljskoj kući u Draganićima poginula je jedna osoba Identitet zasad nepoznat Tragedija kod Zagreba: Nakon požara u obiteljskoj kući pronađeno tijelo Izgorjela je etaža kuće u vlasništvu 49-godišnjaka Detalji nepoznati Izgorjela etaža obiteljske kuće: Muškarac dobio opekline po glavi i tijelu, zadržan u bolnici

Kako na razgovoru u policiji nije naveo nijedan poseban razlog svog ponašanja i nije odgovorio zašto je podmetao požare, policija još utvrđuje motiv njegova zločina.

Neslužbeno se doznaje da ga do sada nije bilo u kaznenoj evidenciji, a nije kažnjen čak niti za prometni prekršaj. Navodno ne boluje od nikakve duševne bolesti, niti ima bilo kakve veze s vlasnicima zemljišta što je zapalio. Vatru čak nije podmetao u svom susjedstvu, jer živi na drugom kraju omiškog područja.

>> VIDEO POGLEDAJTE požar koji su vatrogasci zaustavili 150 m od kuća

Mladića policija sumnjiči da je podmetnuo požare u Dućama, Zadvarju i u Zakučcu i to tako što bi motociklom došao na 'mjesto zločina' te na više mjesta uz prometnicu upaljačem zapalio suhu travu i nisko raslinje. Vjetar je potom učinio svoje, pa se vatra proširila na veću površinu.

Konkretno, posljednji požar koji je podmetnuo u srijedu, onaj u Starom selu Duće, zahvatio je 50 hektara borove šume, niskog raslinja i raznih drugih poljoprivrednih zemljišta.

Osim tog požara policija 18-godišnjaka sumnjiči i da je u ponedjeljak 29. kolovoza izazvao šumski požar u mjestu Zadvarje kada je izgorjela površina od jednog hektara.

Sumnja se da je u Zadvarje također došao motociklom, pri čemu je na više lokacija zapalio travu i nisko raslinje uz prometnicu. Od toga je nastao požar većih razmjera, zbog kojeg je, radi nemogućnosti nesmetanog odvijanja cestovnog prometa, jedno vrijeme bila zatvorena državna cesta D-39.

Sumnjiči ga se i da je ove srijede nakon što je izazvao požar u mjestu Duće, došao do mjesta Zakučac kod Omiša, gdje je upaljačem zapalio suhu travu uz rub kolnika. Vatra se proširila i zahvatila površinu od oko 300 metara četvornih, obraslu suhom travom i niskim raslinjem te je intervencijom vatrogasaca, spriječeno njegovo daljnje širenje na okolnu gustu borovu šumu, rekli su u policiji.

Tereti ga se za počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Nakon kriminalističkog istraživanja predan je pritvorskom nadzorniku. (D.M./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene