Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Puše jaka bura

VIDEO POGLEDAJTE požar koji su vatrogasci zaustavili 150 m od kuća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čitatelji su nam poslali fotografije i videa požara koji je jutros opasno zaprijetio kućama u Dugom Ratu.

Ako imate snimke ili fotografije požara, pošaljite nam ih na moj.report@novatv.hr, ali ni u kojem slučaju ne dovodite sebe u opasnost!

Pročitajte i ovo Posljedice požara - 2 Sumnjivi požari Čak 50 požara gorjelo u isto vrijeme, uključila se i policija: "Svi elementi ukazuju na to" Slika nije dostupna Vatrena stihija FOTO Vatrogasci gase veliki požar koji je zaprijetio kućama

Veliki šumski požar buknuo je jutros  u 5.20 na području Duća te se uz pomoć vjetra sve više približavao kućama u Dugom Ratu. U tijeku je sanacija požara, a vatrena stihija zaustavljena je svega 150 metara od kuća, doznaje Dnevnik.hr od županijskog vatrogasnog zapovjednika Dražena Glavine.

>> Gorjelo na Braču: Vatra zahvatila jednu kuću, požar lokaliziran

'Za sada nemamo pomoći iz zraka jer puše jak vjetar, pa se moramo snalaziti na terenu. Puno je vatrogasaca trenutno ovdje. Trudimo se čim prije obuzdati vatru', kazao zapovjednik Glavina ranije jutros dok je požar još prijetio kućama. 'Gori još na zapadu', rekao je Glavina za Dnevnik.hr. Požar je kasnije tijekom jutra gasio i jedan kanader.

Osim ovoga požara još su dva bila aktivna na širem splitskom području. Prvi u Čelinama kod Stanića, nedaleko Omiša koji je buknuo noćas u 2.17 sati, te u Ljubitovici kod Trogira gdje su se vatrogasci borili s vatrom od 6.20 sati. Na svim tim mjestima gorjela je borova šuma i nisko raslinje. U tijeku je sanacija požara.

Dva požara, onaj u Dugom Ratu i u Čelinama gasilo je 200 vatrogasaca koji su još na terenu.

'Vatra nošena jakom burom širi se prema zapadu put Jesenica. Trenutno je na terenu oko 200 vatrogasaca koji su najvećim dijelom locirani u starome selu Duće gdje je stanje i najteže. Kanaderi još nisu u mogućnosti da pomognu našim hrabrim vatrogascima zbog jake bure', stoji na Facebook stranici Dugi rat Vijesti. (I.D. / Hina)

Požar Dugi Rat 31.7.2013. from Tvdr Dugi Rat on Vimeo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene