Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

10.000 preboljelo 'ubojiti virus'

Umro pacijent u Sisku: Šesta žrtva svinjske gripe?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U poslijepodnevnim satima, na zaraznom odjelu sisačke Opće bolnice dr. Ivo Pedišić, preminuo je pacijent sa simptomima svinjske gripe.

Prema neslužbenim informacijama riječ je o I.K. (55) iz Repušnice kod Kutine. U nedjelju u podnevnim satima sam se javio Domu zdravlja Kutina  jer je osjetio simptome koji upućuju na svinjsku gripu. Iz kutinskog Doma zdravlja je vozilom hitne pomoći dovezen u Sisak i smješten na odjel gdje mu leži i supruga. Iz bolnice je potvrđeno da je pacijent preminuo, ali sve informacije bit će dostupne u četvrtak, piše Večernji list. Supruga je i dalje na liječenju i njezino stanje je stabilno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stigle nove doze cjepiva U Hrvatskoj od H1N1 dosad umrlo 19 osoba Slika nije dostupna Pripadao tzv. rizičnoj skupini Potvrđeno: Umrli u Sisku šesta je žrtva gripe

Ministarstvo zdravstva priopćilo je danas da je od trenutka pojave virusa pandemijske gripe do danas u Hrvatskoj bilo ukupno 11.916 oboljelih, što uključuje laboratorijski potvrđene i kliničke slučajeve zajedno.

Među njima je oko 10.000 osoba preboljelo pandemijsku gripu bez ikakvih komplikacija. Razlika u zbroju dnevnih podataka i ove brojke oboljelih posljedica je prelaska na novi način evidentiranja broja oboljelih sukladno naputku Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), pri čemu se broj oboljelih prati i evidentira tjedno, a ne više dnevno kako je do sada bio slučaj.

>> 'Nisam toliko hrabar da zabranim uvoz cjepiva'

Sa pandemijskom gripom do danas se povezuje pet smrtnih slučajeva - po dva u Splitu i Zagrebu, te jedan u Zaboku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene