Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Danas je službeno završena potražna akcija koja traje od 17. kolovoza. Tijekom prijepodnevnih sati HGSS u Vinkovcima zaprimio je dojavu policije da je u Novom Sadu pronađeno tijelo muškarca koji se sa još dvoje ljudi utopio prilikom prevrtanja čamca na području Iloka.


Podsjetimo, u petak, 16.kolovoza prije ponoći u blizini obale kod izletišta Lovka i Turske skele nedaleko Iloka prevrnuo se čamac u kojem se nalazilo devet osoba. Šest osoba je spašeno odmah nakon nesreće. Na žalost, jedna žena se utopila, a dvojica muškaraca su nestala.

Vezani članci Bazen, ilustracija (Foto: Getty) Dječaci provalili na bazen, stariji (10) se utopio: Nitko ih nije čuo jer je zaštitar gluhonijem HGSS na Sljemenu - 11 EKSKLUZIVNI VIDEO Bili smo uz HGSS-ovce tijekom vježbe spašavanja na novoj sljemenskoj žičari: ''Nešto slično još nismo radili! Na sajli smo bili gotovo pet i pol sati''

Gorski spašavatelji od tada su svakodnevno bili na Dunavu i tragali za njima.

>> U Iloku proglašen Dan žalosti zbog nesreće na Dunavu

Oko 10 sati, u nedjelju 18. kolovoza HGSS je dobio dojavu da su ribolovci u jednoj uvali u Iloku primijetili tijelo. Odmah su se uputili ka tom mjestu, koje je inače udaljeno oko 2 km od područja na kojem se dogodila nesreća. Po dolasku u uvalu spašavatelji su izvukli tijelo koje su potom predali policiji.

Potraga se nastavila i dalje, sve do danas kada je stigla obavijest o pronalasku tijela.

U šestodnevnoj akciji su sudjelovali članovi HGSS iz Vinkovaca, Novske, Osijeka i Orahovice. (HGSS)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook