Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Generalni direktor splitskog Konstruktora Željko Žderić ne isključuje mogućnost da se ta građevinska tvrtka uključi u izgradnju 170 kilometara duge autoceste Bar-Boljari, iako je prijašnji natječaj za taj posao za Konstruktor završio neuspješno.


'Postoje šanse da se Konstruktor angažira na gradnji autoceste u Crnoj Gori', izjavio je kratko večeras Žderić komentirajući najave o mogućem uključenju Konstruktura u gradnju te autoceste koju bi financirali Kinezi.

Vezani članci Slika nije dostupna Crnogorski 'projekt stoljeća' nikako da se pokrene s mrtve točke Slika nije dostupna Konstruktor i kineska tvrtka u kontaktu zbog crnogorske autoceste

>> Kinezima službena ponuda za 'posao stoljeća'

Radio Deutsche Welle objavio je da bi se 'najveća hrvatska građevinska tvrtka Konstruktor mogla, kao izvođač ili podizvođač radova vratiti u projekt izgradnje autoceste Bar-Boljari, koji će financirati Kinezi'. Navodi se da su Kinezi prije najavili mogućnost financiranja izgradnje autoceste Bar-Boljari, duge 170 kilometara, i naznačili da bi radove mogla izvoditi splitska tvrtka. Najavljuje se da bi Kinezi mogli osnovati zajednički konzorcij s Hrvatima, koji bi imao snažnu potporu hrvatske vlade. S obzirom na to da je taj projekt vrijedan oko tri milijarde eura, ističe se da bi on bio sudbinski važan za posrnuli Konstruktor.