Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mihail Prohorov, 'težak' 14 milijardi dolara zarađenih uglavnom u sektoru metalurgije i financija, postao je najbogatija osoba u Rusiji, doznaje se od ruskog tjednika Finans, koji također navodi da je njegov prethodnik Oleg Deripaska pao kao žrtva krize i sada se nalazi 'tek' na osmom mjestu najbogatijih Rusa.


Iako je Prohorov izgubio oko sedam milijardi dolara u odnosu na prijašnje izvješće, skočio je s 14. mjesta ljestvice najbogatijih na prvo zahvaljujući prodaji Norilsk Nickela uoči krize.

Oleg Deripaska, koji se nalazi na čelu aluminijskog giganta Rusal, automobilske tvrtke Gaz i poduzeća BTP, izgubio je gotovo 90 posto svog bogatstva i sada posjeduje 4,9 milijardi dolara. Prošle je godine bio 'težak' čak 40-ak milijardi dolara.

Vezani članci Novac iz EU: Komu ide koliko? - 6 Čak 1165 stranica Nacionalnog plana odlazi u Bruxelles: Istražili smo u što će Vlada ulagati Proljeće u Zagrebu, ilustracija - 2 Promjena vremena bila je silovita, ali ne i dugotrajna: Uskoro se očekuje povratak proljeća

Iza Prohorova su se po bogatstvu smjestili vlasnik Chelsea Roman Abramovič s 13,9 milijardi dolara i Vladimir Lisin sa 7,7 milijardi dolara.