Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pod pritiskom javnosti

Zagrebačka banka odustala od podizanja kamata na kredite

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najavljeno podizanje kamata na stambene kredite nije dobro prihvaćeno u javnosti pa su iz Zagrebačke banke poslali priopćenje kojim obavještavaju da će ta odluka danas biti poništena i odgođena na neko vrijeme.

'U konzultaciji s Vladom, Zagrebačka banka donijela je odluku o odgodi povećanja kamatnih stopa na kredite građanima', stoji u kratkom priopćenju Zagrebačke banke.

Pročitajte i ovo Cigarete Od srijede Poskupljuju cigarete: Ovo su nove cijene Informer: Čeka nas rast kamata - 6 Guverner smiruje strasti Kamate na dugoročne kredite morat će rasti: "Građani u Hrvatskoj se zadužuju jeftinije nego Amerikanci“

Nakon što je ZABA jučer najavila podizanje kamata na stambene kredite u javnosti je podignuta velika bura, jer je najavljeno povećanje rata trebalo krenuti već 1. siječnja 2009. godine. Tako građani na neko vrijeme mogu odahnuti, ali za očekivati je kako će do podizanja kamata na kredite u slijedećoj godini ipak doći. 

>> Stambeni krediti poskupljuju do 800 kuna

'Zagrebačka banka pomno će pratiti daljnji razvoj na međunarodnim i hrvatskom financijskom tržištu, te će prema razvoju situacije odgovarajuće usklađivati kamatne stope, o čemu će pravovremeno izvijestiti svoje klijente i javnost', piše u priopćenju Zagrebačke banke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene