Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zagreb: Komunalna naknada veća 50 posto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Zagrebu je produljeno vrijeme naplate parkiranja i dijelom su proširene parkirne zone, a od 1. siječnja za 50 posto povećat će se komunalna naknada.

Odlučili su to danas većinom glasova članovi zagrebačke Gradske skupštine, na prijedlog Gradskog poglavarstva, uz kritiku oporbenih zastupnika kako je to dodatni udar na standard građana.

Pročitajte i ovo Novac - 2 Nacrt izmjena Zakona Veće naknade nezaposlenima u drugoj polovici ove godine? Poznato koliko bi trebale rasti, za koga i u kojem razdoblju Naknade lokalnim dužnosnicima - 3 Tko ih koristi, a tko ne? Od službenog automobila do besplatnog toplog obroka: Pogledajte kakve sve pogodnosti imaju gradonačelnici, župani i načelnici

Parkiranje će se, po novom, naplaćivati radnim danom od 7 do 21 sat, a subotom od 7 do 15 sati, dok će se u Sigetu, kod Avenue Malla parking naplaćivati i subotom i nedjeljom od 7 do 22 sata. 

U donjem i gornjem gradu te na Trešnjevki proširene su zone naplate parkiranja.

Dok o naplati parkiranja nije bilo rasprave, oporbeni gradski
zastupnici usprotivili su se povećanju komunalne naknade 50 posto ističući kako je, uz poskupljenja odvoza smeća, zatim vode, ukopa i parkiranja, to novi udar na standard građana.

Tomislav Babić (HDZ) je rekao da je problem u tome gdje i kako se troši novac jer se, po njegovom mišljenju, najmanje od toga troši u proširenje grada i komunalnu infrastrukturu u rubnim dijelovima.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je rekao da u narednih 6 mjeseci predstoji odlučna reforma gradske uprave kako bi se uštedjelo 50 milijuna kuna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene