Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbrajanje dobiti

Za njih nema krize: Banke u prošloj godini zaradile 4,7 milijardi kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I dok se u krizi reže na sve strane, banke zbrajaju dobit.

HNB je objavio privremene, nerevidirane podatke prema kojima je dobit banaka u Hrvatskoj u prošloj godini iznosila 4,7 milijardi kuna. Najveću dobit ostvarile su Zagrebačka banka, 1,6 milijardi kuna i Privredna banka Zagreb, 1,3 milijarde kuna.

Pročitajte i ovo Ilustracija HNB OBJAVIO NOVE PODATKE Ima li života bez duga? Jedna vrsta kredita u Hrvatskoj je posebno rasla potkraj prošle godine Ilustracija ZA DNEVNIK NOVE TV Jesu li se poslovni subjekti doista pripremili za konverziju? Iz HNB-a otkrili koliko je startnih paketa s eurima otkupljeno prije 1. siječnja

U odnosu na 2010. banke su u 2011. povećale bruto dobit za 4,4 posto, to jest, 201 milijun kuna.

>> Štediše Credo banke: Moramo djelovati zajedno!

Ipak, osam banaka je prošlu godinu završilo u minusu s ukupno 108 milijuna kuna gubitka. Najveći minus imala je Banka Kovanica, 28,7 milijuna kuna, a slijede je Veneto banka s 22 milijuna kuna minusa, Vaba s minusom od 12,5 milijuna kuna, Primorska banka s 10 milijuna kuna gubitka, Banka Brod, Tesla Štedna banka, Croatia banka s oko 8 milijuna kuna. Loša vijest je da su još četiri banke imale minimalno pozitivnu dobit koja bi se nakon revizije mogla pretvoriti u gubitak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene