Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva predstavilo je Operativni plan poticanja malog i srednjeg poduzetništva s ukupno 407,9 milijuna kuna u ovoj godini.


Radi se o bespovratnim potporama uspješnim poduzetnicima, koji pozitivno posluju i nemaju dugove prema državi i zaposlenima, istaknuo je na konferenciji za novinare ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač. Javni pozivi za projekte iz Operativnog plana bit će objavljeni sutra, 23. veljače, u Vjesniku te na web stranicama Ministarstva gospodarstva i Hrvatske agencije za malo gospodarstvo.

Vezani članci Mary Novosel Mary Novosel: ''Pregovarala sam s Kinom, ali 500.000 komada za njih je sitnica. Da to financiram, morala bih prodati stan'' Diana Prpić Diana Prpić iz Startaj Hrvatska: ''Batelu zamišljam kao svjetski poznati brend, želim ga staviti na stol svakoga kućanstva''Sredstva u planu namijenjena su za devet poticajnih područja - za konkurentnost i inovacije izdvojeno je 80,2 milijuna kuna, poduzetničku infrastrukturu 54,6 milijuna kuna, povoljno financiranje uz subvencije kamata 41,5 milijuna kuna, obrazovanje za poduzetništvo 5 milijuna, obrtništvo i obrtni registar 18,4 milijuna kuna, sufinanciranje projekata financiranih iz sredstava EU 45,3 milijuna kuna, poticanje međunarodne konkurentnosti 32,3 milijuna kuna, te za rad HAMAG-a i Hrvatskog saveza zadruga, kao i organizaciju Nacionalnog savjetovanja i Registar potpora 30,6 milijuna kuna.

Također je za ulaganje u pet fondova za gospodarsku suradnju osigurano 100 milijuna kuna, a po riječima ministra Popijača, interes za te fondove veći je od očekivanog. Fondovi u idućih pet godina trebaju od privatnih ulagača i države prikupiti po milijardu kuna i uložiti ih u konkurentne gospodarske projekte. (Hina)

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju