Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prvi put u Hrvatskoj održat će se Virtualni Dan Karijera. Nakon što se u SAD-u, Francuskoj i Španjolskoj ovakav način zapošljavanja pokazao uspješnim, virtualni sajam poslova, prvi u središnjoj i istočnoj Europi, kod nas organizira portal MojPosao od 11. do 18. studenog.


Za razliku od dosadašnjih Dana karijera, koji su se održavali na jednoj lokaciji, Virtualni Dan Karijera, održat će se na internetu i tako biti dostupniji znatno većem broju tražitelja zaposlenja. Dakle, ulaskom u 3D Internet aplikaciju na stranici dankarijera.com, posjetitelji dolaze na 'lokaciju' na kojoj se nalazi Info štand i zgrada u kojoj se održava 1. Virtualni Dan Karijera.

Vezani članci Izmjene Zakona o radu: Sindikati najavljuju otpor Slijedi li nam vruća sindikalna jesen? "Ako se to pokuša lomiti preko koljena i na silu, mi ćemo znati odgovoriti" Umirovljenici, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Čeka li nas na jesen novi val nezaposlenosti? Neke procjene govore i o pola milijuna nezaposlenih

Ulaskom u izložbeni prostor posloprimci će moći posjećivati štandove tvrtki, javljati se na otvorena radna mjesta, predavati poslodavcima svoje životopise, ali i chat-ati s menadžmentom tvrtke, razmjenjivati savjete s poslodavcima i iskustva s ostalim posjetiteljima. Također, sudionici će moći razgledavati suvremene izložbene prostore u 3D izvedbi, pratiti video prezentacije tvrtki izlagača te download-ati promotivne materijale tvrtki, a sowftware će biti u potpunosti prilagođen na hrvatski jezik.