Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Padale dionice banaka

Umjereni pad dionica na Wall Streetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trgovanje na Wall Streetu zaključeno je s umjerenim padom dioničkih indeksa, dan nakon što su najave vladinog plana subvencioniranja dijela otplate hipotekarnih kredita, podigle optimizam ulagača i vrijednost dionica u pozitivnu zonu.

Jučer su pad predvodile dionica banaka, nakon što je Wells Fargo objavio da je njegov gubitak u četvrtom tromjesečju veći nego što je prvotno izvijestio. Dionica Wells Farga, drugog najvećeg stambenog kreditora u SAD-u, pala je za 6.2 posto nakon revizije rezultata poslovanja. Bank of America i JPMorgan Chase izgubile su više od 5 posto tržišne vrijednosti. Dionički indeksi su oscilirali tijekom dana, jer je rast dionica tehnoloških i energetskih kompanija anulirao pad financijskog sektora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Drugi dan zaredom Nastavljen pad na Wall Streetu Slika nije dostupna Financijska kriza Pad na Wall Streetu zbog mogućeg stečaja GM-a i pada cijena nafte

Na zaključenju trgovanja, indeks Dow Jones pao je za 82.35 bodova ili 1.04 posto, na 7.850,41 bodova. Širi indeks Standard & Poor's 500 pao je za 1 posto ili za 8.35 bodova, na 826.84 bodova. Tehnološki indeks Nasdaq izgubio je 7.35 bodova ili 0.48 posto, zadržavši se na 1.534,36 bodova. Na newyorškoj burzi NYSE, 1.160 dionica je napredovalo a 1.854 je palo, dok je opseg trgovanja iznosio sedam milijardi dionica. Prinos na 10-godišnjoj obveznici Ministarstva financija SAD pao je za 30/32 dijela, na 2.897 posto. Euro je rastao na 1.2863 US dolara, u usporedbi s 1.2855 u četvrtak. Prema japanskom jenu, dolar je rastao na 91.95 jena, prema 90.85 jena u četvrtak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene