Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uzor u stečaju

U Orešarovoj tvrci nadaju se boljim turističkim danima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uzor, jedna od tvrtki Brune Orešara, od danas je službeno u stečaju.

U drugoj tvrtki gdje je Orešar suvlasnik, hotelima Novi iz Novog Vinodolskog, štrajk nezadovoljnih radnika odgođen je do daljnjega. Na zatvorenom sastanku radnici, sindikalisti i uprava dogovorili su da ne kreću u najavljeni štrajk jer je isplaćena druga polovica plaća za studeni za 150 zaposlenih.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na računu tvrtke oko 600.000 kn Orešar izbjegao ročište, radnice Uzora i dalje bez plaća Slika nije dostupna Sutra prvo stečajno ročište 'Stečajna upraviteljica Uzora je u sukobu interesa'

Nakon sastanka radnici nisu bili raspoloženi za izjave, sindikalci su bili tek donekle zadovoljni, a uprava se nada boljim turističkim danima. 'Ovdje su radnici čvrsto stali iza svoje tvrtke što mi je izuzetno drago i mislim da je današnji sastanak jedan veliki plus za budućnost ove tvrtke', rekao je Bruno Orešar.

>> Splitski slučaj Kamensko: Propada tvornica Uzor

'Naša želja i kompromis je bio da se 25. ožujka isplati cijela plača za 12. mjesec. Nažalost, nisu rekli da sigurno mogu ali su isto tako rekli da svi dodatni prihodi koji će biti da će biti usmjereni prema plaći', poručila je Loredana Gluhak, regionalna povjerenica Sindikata turizma i usluga Hrvatske.

'Ono što možemo garantirati jest da isplaćujemo na vrijeme kako smo se dogovorili i kažem još jedanput, sve što bude bolje i svi dodatni priljevi idu prema povećanju dinamike plače', tvrdi Gordan Širola, direktor 'Hoteli Novi'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene