Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radnice ne primaju plaće

Splitski slučaj Kamensko: Propada tvornica Uzor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još jedna kalvarija tekstilnih radnica. Nakon Kamenskog i Trimota nova tvornica koja propada je splitski Uzor.

U Splitu su pred novinare izašle radnice Uzora tražeći stečaj svoga poduzeća kao posljednju šansu da dobiju plaće koje nisu primile pet mjeseci. U privatizaciji ih je prvo preuzeo Miroslav Kutle, a potom Bruno Orešar. Njihove vrijedne nekretnine su rasprodali. Radnice ističu kako je Uzor imao 750 radnika, a sada ih ima tek nešto više od 100. Ističu, Uzoru milijunske iznose duguju druge tvrtke Brune Orešara, no taj dug se ne isplaćuje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Borba za stečaj i plaće Radnice Uzora nastavljaju bojkot, pridružio se i Jadrankamen Slika nije dostupna Teniska zvijezda u poduzetništvu Bruno Orešar: Problemi su počeli od prvog tenisa sa Tuđmanom

>> Splitski direktor modne kuće oštetio državu za 20 milijuna kuna

>> Pokrenut stečaj tvornice Kamensko

"Naša situacija je bajna, ne primamo plaću, a radimo svaki dan. Ja osobno radim u trgovini i ako nešto prodam dajem utržak gazdi, a plaće nema. Radi toga se osjećam kao dijete kada gleda bombone, a ne može ih pojesti', rekla je Ljiljana Šućur, predstavnica sindikata tvrtke Uzor.

I ovaj put se, kao i u slučaju tvornice Kamensko, ponavlja priča da vlasnici tvornica od radnica traže da obavljaju svoj posao, a plaća nema.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene