Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Hrvatskoj se otvara srpska poslovna banka?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojvođanska vlada podržat će projekte za ekonomsko osnaživanje povratničkih sredina u Hrvatskoj, a jedan od takvih projekata je formiranje srpske poslovne banke.

Informaciju su objavili vojvođanski mediji prenoseći zaključke sa susreta vojvođanskog premijera Bojana Pajtića, predsjednika Srpskog narodnog vijeća Milorada Pupovca i veleposlanika Srbije u Hrvatskoj Radivoja Cvetičanina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nastavlja se istraga 'Ovo je strašan zločin' Slika nije dostupna Reakcije na uhićenje Pupovac: Ovo donosi vjeru u pravdu i zadovoljštinu povrijeđenima!

U priopćenju s tog sastanka navodi se kako će Izvršno vijeće Vojvodine pomoći projekt transformacije štedno-kreditne zadruge u srpsku poslovnu banku, tako što će osigurati 45.000 eura za nabavu bankarskog softwarea.

SNV, Štedno-kreditna zadruga 'Privrednik' i Srpsko gospodarsko društvo 'Privrednik' iz Hrvatske pokrenuli su inicijativu transformacije sadašnje štedno-kreditne zadruge u banku srpske zajednice u Hrvatskoj.

Realizacija toga projekta šansa je za osnivanje banke srpske
zajednice razvojnog karaktera, koja će biti prva financijska
institucija toga tipa u Hrvatskoj poslije drugog svjetskog rata.

Pupovac i veleposlanik Srbije u Hrvatskoj naveli su kako će srpska razvojna banka jamčiti kreditnu sigurnost za pokretanje poduzetništva, prekvalifikaciju, osiguravanje stipendija za školovanje i obrazovanje potrebnih struka.

Predsjednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić je, u razgovoru s gostima, ocijenio da su ti projekti izuzetno značajni za srpsku zajednicu u Hrvatskoj, kao i za izbjegle koji su se opredijelili da se trajno nastane u Srbiji.

Pupovac je, boraveći u utorak u Novom Sadu i Beogradu, pružio potporu kandidatu Demokratske stranke za predsjednika Srbije Borisu Tadiću, ističući da samo jaka i demokratska Srbija može biti garant daljnjeg poboljšanja položaja Srba u Hrvatskoj.

'Demokratski kontinuitet u Srbiji mora biti očuvan i treba biti
osnažen jačanjem demokratske uloge institucije predsjednika Srbije na ovim izborima i to je ono što mi očekujemo i čemu dajemo potporu', rekao je Pupovac.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene