Razlog napada, tvrdi Saša Mučnjak, nije bila mržnja po nacionalnoj osnovi, nego neugodnost koju je njegova žena doživjela od Milorada Pupovca.

Galerija


Sam događaj koji je napadača Sašu Mučnjaka potaknuo na incident, dogodio se prije nekoliko godina, prenosi Novi list.

Vezani članci Policija, ilustracija (Foto: Pixsell,Ivo Cagalj) Objavljeni detalji napada na policajce u Murskom Središću, otkriveno tko je kamenom pogodio jednog od policajaca Medvjed (Foto: AFP) Medvjed mu na Velebitu odgrizao palac i dio noge: "Da nije bilo mojih pasa, ne bih bio živ"

Kako Mučnjak tvrdi, stoga je, kada je saborski zastupnik prolazio pokraj njega, reagirao impulzivno i u djeliću sekunde na njega bacio krišku limuna i komadiće gavuna koje je ručao.

''Moja je žena sjedila na kavi u kafiću na Cvjetnom trgu u društvu prijateljica. Pupovac je sjedio pokraj njih sa svojim društvom i čitavo ju vrijeme nepristojno odmjeravao. Rekla mi je da se osjećala neugodno zbog toga. Nakon nekog vremena, Pupovac je prišao mojoj supruzi, dodirnuo joj koljeno, pružio svoju posjetnicu i rekao joj da mu se obrati ako joj ikad zatreba posao ili što drugo'', naveo je Mučnjak.

Mučnjak govori kako s Miloradom Pupovcem nikad nije razgovarao niti bio u ikakvom kontaktu. ''Nemam ništa protiv njega u političkom smislu jer o njegovoj politici ne znam ništa. Znam da predstavlja manjine u Saboru'', rekao je Mučnjak i istaknuo kako je njihov sukob na ljudskoj razini jer je Pupovčev postupak prema Mučnjakovoj supruzi, kaže, nedopustiv.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr