Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Trgovački sud: Pokrenut stečajni postupak nad Elconom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trgovački sud u Zagrebu pokrenuo je danas stečajni postupak nad Elconom iz Zlatar Bistrice jer ta tvrtka više ne može gospodarski funkcionirati.

Nakon pokretanja stečaja oko 250 radnika koji su još zaposleni u Elconu najvjerojatnije će završiti na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, rekao pravnik u Sindikatu metalaca Hrvatske Davor Šmuljić.

Pročitajte i ovo Žrtva obiteljskog nasilja - 2 PRVI KORAK - POZIV NA 116-006 Mučna ispovijest žrtve obiteljskog nasilja: "Na početku je sve bilo super. Poslije toga je krenulo udaranje, zlostavljanje, pred djetetom, njegovom majkom. Gledao me kao sluškinju..." Nikola Grmoja nedopušteni dar Grmoja primio donaciju od 10 eura, Povjerenstvo pokrenulo postupak: "Što reći, koju posluku porati?"

Radnici su suglasni sa stečajem ali traže da im se isplate svi zaostaci i otpremnine.

Poslodavac je radnicima dužan plaće od prosinca prošle godine, kao i razliku za nezakonito umanjenje plaća tijekom 1998. i 1999. godine, te 2002. i 2003. godine, što zajedno s kamatama iznosi oko 11 milijuna kuna, procjenjuje sindikat.

Po Šmuljićevim riječima, postoje tvrtke koje su zainteresirane za preuzimanje Elcona, ali tek nakon dovršetka stečaja i rješavanja problema njegovih dugova koji dosižu i 100 milijuna kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene