Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Trgovački sud u Zagrebu pokrenuo je danas stečajni postupak nad Elconom iz Zlatar Bistrice jer ta tvrtka više ne može gospodarski funkcionirati.


Nakon pokretanja stečaja oko 250 radnika koji su još zaposleni u Elconu najvjerojatnije će završiti na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, rekao pravnik u Sindikatu metalaca Hrvatske Davor Šmuljić.

Vezani članci Vrhovni sud, ilustracija Državno sudbeno vijeće pokrenulo postupak izbora predsjednika Vrhovnog suda Slika nije dostupna Radnici Poljoprerade pokrenuli stečajni postupak

Radnici su suglasni sa stečajem ali traže da im se isplate svi zaostaci i otpremnine.

Poslodavac je radnicima dužan plaće od prosinca prošle godine, kao i razliku za nezakonito umanjenje plaća tijekom 1998. i 1999. godine, te 2002. i 2003. godine, što zajedno s kamatama iznosi oko 11 milijuna kuna, procjenjuje sindikat.

Po Šmuljićevim riječima, postoje tvrtke koje su zainteresirane za preuzimanje Elcona, ali tek nakon dovršetka stečaja i rješavanja problema njegovih dugova koji dosižu i 100 milijuna kuna.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju