Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Trgovački sud u Splitu danas je odlukom suca Ivana Basića na zahtjev uprave otvorio stečajni postupak u tvrtki SMS-u.


Sudac Basić je nakon današnje odluke o otvaranju stečajnog postupka izjavio kako je za stečajnog upravitelja SMS-a imenovan ekonomist Ivo Buća koji će sutra službeno preuzeti tu dužnost.

Vezani članci Ema Branica s anonimnim izvorima - 1 Ljudima nudio stanove koji su u stečaju, a stanari su sada očajni jer im domovi idu na dražbu. Pravi šok uslijedio je tek kad su tražili pomoć od stečajne upraviteljice Policija, ilustracija Blokirana imovina uhićenog suca, na vidjelo izlaze novi detalji slučaja

Basić je kazao kako je za 24. travnja na trgovačkom sudu za SMS-ove vjerovnike zakazano ispitno, a za 6. rujna izvještajno ročište na kojem će se razmotriti daljnji tijek stečajnog postupka u toj tvrtki.

Današnjem pokretanju stečajnog postupka u SMS-u prethodilo je jučerašnje ročište o zahtjevu uprave tvrtke za pokretanjem stečajnog postupka. Zakonski zastupnik SMS-a Miloš Šerbo jučer je, obrazlažući zahtjev za pokretanjem stečajnog postupka, rekao da SMS duguje više od 157 miljuna kuna. Polovicu tog duga, kako je istaknuo, duguje 'Podravci', a ostatak bankama i dobavljačima. (Hina)