Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ivo Buća je stečajni upravitelj

Trgovački sud pokrenuo stečajni postupak u SMS-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trgovački sud u Splitu danas je odlukom suca Ivana Basića na zahtjev uprave otvorio stečajni postupak u tvrtki SMS-u.

Sudac Basić je nakon današnje odluke o otvaranju stečajnog postupka izjavio kako je za stečajnog upravitelja SMS-a imenovan ekonomist Ivo Buća koji će sutra službeno preuzeti tu dužnost.

Pročitajte i ovo Ibrulj Ibrahim, radnik Uljanika Nova Skupština vjerovnika Radnici Uljanika su očajni, već dva mjeseca nisu primili plaću: ''Guraju nas u stečaj'' Bijeli kombi, ilustracija (Guliver/Thinkstock) Velika šteta Pronađeno pet od 19 kamiona i auta Imesa "nestalih" u stečaju: U jako su lošem stanju

Basić je kazao kako je za 24. travnja na trgovačkom sudu za SMS-ove vjerovnike zakazano ispitno, a za 6. rujna izvještajno ročište na kojem će se razmotriti daljnji tijek stečajnog postupka u toj tvrtki.

Današnjem pokretanju stečajnog postupka u SMS-u prethodilo je jučerašnje ročište o zahtjevu uprave tvrtke za pokretanjem stečajnog postupka. Zakonski zastupnik SMS-a Miloš Šerbo jučer je, obrazlažući zahtjev za pokretanjem stečajnog postupka, rekao da SMS duguje više od 157 miljuna kuna. Polovicu tog duga, kako je istaknuo, duguje 'Podravci', a ostatak bankama i dobavljačima. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene