Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Trgovački sud u Splitu danas je odlukom suca Ivana Basića na zahtjev uprave otvorio stečajni postupak u tvrtki SMS-u.


Sudac Basić je nakon današnje odluke o otvaranju stečajnog postupka izjavio kako je za stečajnog upravitelja SMS-a imenovan ekonomist Ivo Buća koji će sutra službeno preuzeti tu dužnost.

Vezani članci Autobusi - 4 Roditelji ostali bez novca za maturalac, ali to je tek početak. Vlasnik agencije tvrdi da je kriv zakon: "Gdje je novac? Moram pogledati, javit ću vam se..." Ivan Čermak General Čermak ima velike planove za bivše Kerumove nekretnine: "Mislimo napraviti ekskluzivu na svjetskom nivou"

Basić je kazao kako je za 24. travnja na trgovačkom sudu za SMS-ove vjerovnike zakazano ispitno, a za 6. rujna izvještajno ročište na kojem će se razmotriti daljnji tijek stečajnog postupka u toj tvrtki.

Današnjem pokretanju stečajnog postupka u SMS-u prethodilo je jučerašnje ročište o zahtjevu uprave tvrtke za pokretanjem stečajnog postupka. Zakonski zastupnik SMS-a Miloš Šerbo jučer je, obrazlažući zahtjev za pokretanjem stečajnog postupka, rekao da SMS duguje više od 157 miljuna kuna. Polovicu tog duga, kako je istaknuo, duguje 'Podravci', a ostatak bankama i dobavljačima. (Hina)