Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U SAD-u i Japanu

Toyota razmatra povlačenje novog modela Priusa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Toyota će opozvati 270.000 hibridnih vozila Prius u SAD-u i Japanu zbog problema s kočnicama, izvijestio je u petak japanski poslovni dnevnik Nihon Keizai, kako prenosi američka agencija Associated Press.

Također je izviješteno da je automobilski div, koji je ovih dana u velikim teškoćama, pokrenuo istragu o mogućim problemima s kočnicama u svom luksuznom hibridu Lexus HS250h. Opoziv će utjecati na novi model hibrida Prius, a Toyota Motor Corp. uskoro će obavijestiti japansko ministarstvo prometa i američko ministarstvo prometa o opozivu, navodi Nihon Keizai. Japanska javna televizija NHK izvijestila je da Toyota razmatra opoziv Priusa u SAD-u i Japanu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Utjecaj modela Mirai Nova Toyota Prius ulovljena bez maske Slika nije dostupna 'Ljudi su razbacani svuda' Strašna nesreća: Autobusu otkazale kočnice, poginula 51 osoba

Takayuki Fujimoto, službenik ministarstva prometa u Tokiju, izjavio je da vlada još nije primila obavijest o opozivu iz Toyote. Toyota ne može objaviti opoziv u Japanu, dok ne obavijesti ministarstvo. Toyotina glasnogovornica Ririko Takeuchi, rekla je u petak da je tvrtka još nije odlučila hoće li opozvati Prius. U SAD-u je Nacionalna uprava za sigurnost prometa na autocestama (NHTSA) u četvrtak objavila da otvara istragu oko problema za sigurnost za oko 37,000 vozila Prius. Brojni vlasnici su prijavili da kočnice ne regiraju na pritisak odmah, ili da imaju osjećaj da ne drže stalno.

>> Toyota povlači milijune vozila

Novi hibridni Prius krenuo je u prodaju u Japanu i SAD-u svibnju 2009. Više od 170.000 novih Priusa prodano je u Japanu, a oko 103.000 u SAD-u od svibnja. Toyota, koja se bori s rješavanjam problema opoziva 4,5 milijuna svojih vozila diljem svijeta zbog problema s papučicom gasa, priznala je u četvrtak probleme s dizajnom kočnica u Priusu. Pritužbe o problemima s kočenjem u Priusu, najprodavanijem benzinsko-električnom hibridu u svijetu, prijavljene su u SAD-u i Japanu, a ukupno ih je oko 180. (HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene