Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gas, gas

Toyota povlači milijune vozila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japanski proizvođač automobila priopćio je da će i s kineskog tržišta povući 75.000 vozila zbog opasnosti od kvara na papučici za gas, zbog kojeg vozilo može nekontrolirano ubrzati.

Toyota iz istog razloga već povlači vozila s europskog i američkog tržišta.

Pročitajte i ovo Predsjednik SAD-a Joe Biden Čeka se reakcija SAD-a Zbog smrti američkih vojnika raste pritisak na Bidena: "Jedini odgovor mora biti razorna vojna odmazda" Ilustracija Danas je Dan D Prijeti li SAD-u unutarnji sukob? Guverner se zainatio, stigla mu je ogromna podrška, čeka se Bidenov potez

Iz Sjeverne Amerike je povučeno oko 3,3 milijuna automobila, a suspenodirana je proizvodnja i prodaja osam modela.

Problem je, navodno, što se papučica za gas kod nekoliko Toyotinih modela u nekom trenutku vožnje podvlači pod podnu prostirku u kabini, a putnicima prijeti opasnost od sudara uslijed slabijeg kočenja vozila.

Mediji ističu da takvi tehnički problemi nanose veliku štetu ugledu Toyote, poznatoj po pouzdanosti i kvaliteti svojih proizvoda, koja je najviše zahvaljujući kvaliteti svojih automobila i postala vodeći svjetski proizvođač.

Prekid prodaje u SAD-u, najvećem tržištu Toyote, mogao bi ugroziti oporavak tvrtke od pada zarade. Nakon tri tromjesečja s gubicima, Toyota se vratila u pozitivnu zonu poslovanja u trećem tromjesečju 2009., s neto prihodom 241 milijuna dolara.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene