Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U ponoć je istekla ponuda za kupnju udjela u slovenskom Mercatoru, kada je bio krajnji rok za dostavljanje neobvezujućih ponuda za 48 posto slovenskog trgovačkog lanca.


Do nedavno su predviđanja bila da će za Mercator bitku voditi Ivica Todorić i njegov Agrokor te srpska Delta Holding Miroslava Miškovića, no hrvatski koncern nije poslao ponudu. Povlačenje Agrokora je za Dnevnik.hr potvrdila glasnogovornica Anja Linić. Nedavno su u Agrokoru rekli kako oni teže za investicijama koje su veće i koje su trenutačno na internacionalnom tržištu. No, zanimljivo je da je Todorićev Konzum prije nekoliko dana posegnuo za akvizicijom koja je manja od Mercatora, odnosno kupio je Tom, trgovački lanac koji djeluje u istočnoj Bosni. Slovenski mediji pišu kako su se za Mercator zainteresirali jedni od najvećih europskih trgovačkih lanaca, francuski Carrefour i britanski Tesco, a najviše izgleda se daje Miškovićevoj Delti.

Vezani članci Konzum (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Ne, ne radi se o revoluciji: Konzum ne radi u nedjelju, u subotu skraćeno Slika nije dostupna Agrokor mora prodati ili dati u zakup 96 prodavaonica