Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razgovor za Novu TV

Tedeschi: Kupnja Droge Kolinska bila je svjetski događaj dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S Emilom Tedeschijem predsjednikom uprave Atlantica, nakon potpisa jednog od najvećih ugovora u hrvatskom gospodarstvu u Portorožu je razgovarala ekipa Nove TV.

'Droga Kolinska je komplementarna tvrtka Atlantic Grupi. Po svemu nam odgovara, strateški i po konceptu asortimana, znači strategijski, ali i tržištima na kojima posluje', rekao nam je Tedeschi. Tedeschi je dodao kako Droga Kolinska većinu svojih prihoda ostvaruje na tržištu jugoistočne Europe. Mi namjeravamo podržati i nastaviti razvoj na tim tržištima, a to su u biti i tržišta na kojima posluje i Atlantic Grupa', ističe tedeschi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon uspjeha Atlantic grupe Press: Srbija postaje hrvatska kolonija Slika nije dostupna Cocta postala Hrvatska Tedeschi pobijedio na natječaju i kupio Drogu Kolinska

Upitali smo Tedeschija je li Adriatic Grupa ovom akvizicijom zapravo odustala od kupnje Podravke. 'Zasad smo jako fokusirani na ovu akviziciju i nemamo nikakvih interesa prema Podravci u naredno vrijeme', kaže Tedeschi. Slovenska javnost nije dobro prihvatila činjenicu da je Atlantic Grupa kupila Drogu Kolinska, a on tvrdi da s obzirom kako su imali potpisan ugovor o čuvanju tajnosti podataka, nisu imali pravo nastupati u javnosti, kako slovenskoj, tako i Hrvatskoj. 'Danas, kad je transakcija objavljena u javnosti, uvjeren sam da će stručna javnost prepoznati dobre strane ove transakcije', naglasio je Tedeschi.

On smatra kako Atlantic Grupa neće biti opterećena ovom akvizicijom, koju naziva 'niskim zaduženjem'. 'Odnos vlastitog kapitala i duga u ovoj transakciji, biti će značajno u korist vlastitog kapitala, tako da vjerujem da će to tržište kapitala prepoznati. Vrijednost ove transakcije je gotovo tri milijarde kuna... ova transakcija potpisana jučer, vjerojatno je najveći poslovni događaj u svijetu, za jučerašnji dan', zaključio je Tedeschi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene