Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Turisti u Hrvatskoj žele više osmijeha domaćina. Otkrili su to tajni gosti koji su obilazili jadranske županije i ocjenjivali ljubaznost turističkih djelatnika. Goste na dolasku pozdravi 83% turističkih djelatnika, a na odlasku 76. Zahvali im 65, a nasmiješi im se tek 60%.


Prošle sezone tajni su gosti obišli 1700 lokacija u svih 7 jadranskih županija. Otkrili su da bez osmijeha i zahvale domaćina prođe svaki treći turist, bez pozdrava na odlasku svaki četvrti, a bez pozdrava na dolasku svaki peti.

Vezani članci Mladen Šćulac i Nikolina Farčić Dok se kava iza 19 sati na riječkom Korzu pije s nogu, na jugu Hrvatske nakon više od četiri mjeseca terase su ponovno pune Turizam, ilustracija I prije nego je ministrica to najavila, neki hoteli već su uveli korona testove: "Oni su besplatni za naše goste"

'Možemo zaključit da smo bolji nego prošle godine, rezultati su pokazali poboljšanja', rekla je voditeljica projekta Željka Bakmaz.

Na jedno mjesto 600 kandidata: Ovo je sve traženije zanimanje

'Kod poziva na ponovni dolazak i kod nuđenja dodatnih proizvoda, tu nismo baš najbolji', kaže Joško Stella, direktor TZ Splitsko-dalmatinske županije.

Sunce i more više nisu dovoljni. Gosti sve više traže ljubaznost i dobar dojam, po kojem su Slavonci najbolji, a Istra je na začelju. Dalmacija je otprilike na sredini.

Jednu stvar moramo upamtiti - uz kvalitetnu uslugu, ljubaznost je u turizmu - pola posla.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook