Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hoće li štogod uložiti?

Svjetski moćnici teški 10 milijardi dolara stižu na Investicijski forum

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjetski milijarderi i šeici stižu u Zagreb: sudjelovat će na sutrašnjem Investicijskom forumu koji organiziraju Vlada, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska udruga poslodavaca.

Novca imaju, a i žele ga uložiti u našu zemlju. Pitanje je kamo, kada i kako. Oni su vlasnici skupocjenih vila, automobila, jahti. Zajedno su teški više od 10 milijardi dolara. Riječ je o moćnim ulagačima koji dolaze u Hrvatsku.

Pročitajte i ovo Osoba od povjerenja tajkuna Danka Končara o izvlačenju novca iz rudarske tvrtke Progovorio za provjereno Zviždač otkriva kako su se izvlačile milijarde iz tvrtke najbogatijeg Hrvata: "Nije me strah, što je bilo - bilo je" Traži se novi strateški partner? (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Štrajk i dalje traje Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije: "Uljaniku treba svjež novac, a Končar to niti može niti želi biti!"

'Svjedoci smo velikom interesu domaće i međunarodne investicijske javnosti. Svjedoci smo da zaista velika, ugledna, svjetska imena dolaze u Hrvatsku iz Indije, Rusije, Bliskog Istoka, Velike Britanije, SAD-a, Njemačke', ističe Domagoj ivan Milošević, potpredsjednik Vlade za investicije.

Najzvučnije ime svakako je član kraljevske katarske obitelji- šeik Mohamed Althani, koji je ujedno predsjednik tvrtke Qatar Connect. Najavljeni su i Frank Štronah, počasni predsjednik najvećeg proizvođača autodijelova na svijetu, čije se bogatstvo procjenjuje na 1,7 milijardi dolara, Ferit Šahenk, direktor Douš Grupe iz Turske, koji teži 2 milijarde dolara, te Davor Lukšić iz Lukšić grupe. Bogatstvo ove obitelji, podrijetlom s Brača procjenjuje se na čak 4 milijarde dolara.

Na forum će doći i Danko Končar, najbogatiji Hrvat, čovjek koji ima rudnike, nekretnine i tvornice od Afrike do Velike Britanije i koji je do sada zaradio 3 milijarde dolara. 'Sigurnost da će se već i na Forumu dešavati vrlo konkretni razgovori, imam i neke informacije da će se i neki ugovori potpisivati ovih dana ovdje u Hrvatskoj i upravo nekih ulagača koji dolaze', rekao je Milošević.

U sljedeća dva dana, svi ti ulagači imat će priliku saznati sve što ih zanima o Hrvatskoj i koje je polje nabolje za ulaganje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene