Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Guverner FED-a

'Svijet se počinje oporavljati od recesije'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Guverner američke Središnje banke (FED) Ben Bernanke rekao je u petak da se globalno gospodarstvo počinje oporavljati od prve recesije od kraja Drugog svjetskog rata.

Bernanke je također kazao kako se čini da se oporavlja i američko gospodarstvo, najveće na svijetu, te da bi uskoro moglo početi rasti. ‘Svijet prolazi kroz najgoru financijsku krizu od Velike depresije. Kriza je izazvala veliku globalnu recesiju, od koje se tek sada počinjemo oporavljati’, rekao je Bernanke u govoru u zimovalištu Jackson Hole, u Wyomingu.

Pročitajte i ovo Ilustracija PAD EKONOMIJE Tehnička recesija je pred vratima, ali što to znači za građane? Slika nije dostupna Nacionalni ured za ekonomska istraživanja Američko gospodarstvo i službeno u recesiji

'Izgledi za rast dobri'

Francuska, Njemačka i Japan zadnjih su se tjedana počeli oporavljati od recesije, ostvarivši u drugom tromjesečju iznenađujući rast. SAD je u istom razdoblju zabilježio pad od jedan posto, no središnja banka i većina ekonomista očekuje da će recesija završiti u predstojeći mjesecima.

‘Nakon snažnog pada u protekloj godini, čini se da se gospodarske aktivnosti obnavljaju, i u SAD-u i u inozemstvu, i izgledi za rast u bliskoj budućnosti čine se dobrima’, rekao je Bernanke. (Hina)

Vjerujete li da se gospodarstvo oporavlja?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene