Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I dalje raste

Švicarski franak na korak do psihološke granice od 6 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas se rast zaustavio na 5 kuna i 89 lipa.

Od početka godine švicarski franak bilježi neprestani rast, a to posebno muči brojne građane čiji su krediti upravo u toj valuti te su im rate porasle i za nekoliko stotina kuna.

Pročitajte i ovo Davor Božinović Na državnoj granici Božinović obišao granicu i poslao poruku: "Možda bi htjeli žice, drugi bi htjeli da sve puštamo pa bi ovdje bile rijeke migranata" Davor Božinović Manji broj ilegalnih prijelaza Božinović najavio kupnju skupocjenih helikoptera: "Smanjit ćemo pritisak na Hrvatsku granicu i EU"

>> Do kraja 2011. švicarski franak past će na 5 kuna

Podsjetimo, analitičari PBZ-a istaknuli su da se u kraćem roku i nadalje očekuje nešto jači franak, a postupno slabljenje bi se trebalo dogoditi u srednjem roku kada se i očekuje ponovno dosezanje tečaja od 1,4 franka za euro. Udio kredita hrvatskih štediša vezanih za švicarske franke u Hrvatskoj iznosi iznad 15 posto.

Do kraja sljedeće godine tečaj švicarskog franka trebao bi pasti na pet kuna, ističu analitičari. Na taj bi način svi oni koji su svoje kredite vezali za ovu valutu mogli došli do olakšanja jer je rast franka bilo jedno od najneugodnijih iznenađenja za dužnike diljem Europe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene