Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kupujmo hrvatsko makar bilo i skuplje, što je često i istina, jer je većina prehrambenih proizvoda iz uvoza jeftinija. Neki artikli znaju biti čak i tri puta skuplji, ali potrošači čini se vjeruju da su toliko i kvalitetniji.


Koliko su Hrvati spremni doplatiti u pravilu skuplje domaće voće ili povrće? Danas su se na tržnici domaće jagode prodavale čak tri puta skuplje od uvoznih. 35 kuna domaće - 12 kuna uvozne iz Španjolske, Italije, Turske i Maroka. Velik broj građana, čini se, akciju 'kupujmo hrvatsko' shvaća ozbiljno. Unatoč trenutačno visokoj cijeni, mnogi bi, kako su nam rekli, prije izabrali domaće proizvode.

Vezani članci Računi, ilustracija Hrvati žive sve skuplje: "To je jednostavno neminovno, ove godine možemo očekivati nešto veću stopu inflacije" Trgovina, ilustracija Provjerite kućnu zalihu: Povlači se još jedan proizvod zbog prisutnosti pesticida etilen-oksida

Na pojeftinjenje domaćih jagoda, kupci će ipak morati malo pričekati. Kako sezona bude napredovala i njihova cijena će padati. Dotle, većina bi mogla posegnuti za uvoznim plodovima zemlje.

 Više u video prilogu