Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kupujmo hrvatsko makar bilo i skuplje, što je često i istina, jer je većina prehrambenih proizvoda iz uvoza jeftinija. Neki artikli znaju biti čak i tri puta skuplji, ali potrošači čini se vjeruju da su toliko i kvalitetniji.


Koliko su Hrvati spremni doplatiti u pravilu skuplje domaće voće ili povrće? Danas su se na tržnici domaće jagode prodavale čak tri puta skuplje od uvoznih. 35 kuna domaće - 12 kuna uvozne iz Španjolske, Italije, Turske i Maroka. Velik broj građana, čini se, akciju 'kupujmo hrvatsko' shvaća ozbiljno. Unatoč trenutačno visokoj cijeni, mnogi bi, kako su nam rekli, prije izabrali domaće proizvode.

Vezani članci Školarci poljoprivrednici - 3 Osječki školarci sami proizvode hranu: Od voća i povrća rade gotove proizvode koje prodaju Ilustracija Život na minimalcu: Kako izgleda frižider radnika koji radi za najnižu plaću

Na pojeftinjenje domaćih jagoda, kupci će ipak morati malo pričekati. Kako sezona bude napredovala i njihova cijena će padati. Dotle, većina bi mogla posegnuti za uvoznim plodovima zemlje.

 Više u video prilogu

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju