Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stručnjaci predviđaju:

Stižu upozorenja: Svijetom će zavladati histerija i glad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stručnjaci tvrde kako će uskoro svijetom zavladati histerija zbog mogućeg poskupljenja hrane.

U Rusiji se mnoge namirnice već poskupile i to značajno, a ruska je vlada zabranila izvoz usjeva, pa je došlo do poskupljenja brašna. Zbog jakih kiša u Brazilu i Kolumbiji ove je godine bilo puno manje kakaa, dok je u Indiji podbacio urod riže.

Pročitajte i ovo Kuglice sladoleda - 3 Vrtoglave cijene Što građani misle o novim cijenama omiljene ljetne slastice: "Poskupio je više od svega, vidi se što nam je euro donio" Trgovina - 2 zamrzavanje cijena Hrvatska obrtnička komora upozorava na posljedice Vladinih mjera na male trgovce: "Ideja koja je neprovediva u praksi"

Zbog poplava i Kanada se bori sa smanjenim prihodima žita. Rastu cijene svinjetine, brašna, riže, naranča, kakaa i čaja. Zbog toga zapadni stručnjaci upozoravaju da će ovakvo stanje potaknuti glad u zemljama trećeg svijeta.

>> Sve nedostupnija: Na jesen hrana skuplja i za 30 posto

Predviđa se da bi čak 100 milijuna ljudi ove se godine moglo boriti s glađu, a u mnogim će zemljama izbiti nemiri, piše ruska Pravda. No, UN-ova Organizacija za hranu i poljoprivredu (FAO) upozorava da nema mjesta za paniku te da svijet neće pogoditi kriza zbog gladi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene