Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SSSH: sindikalna košarica u ožujku 0,03 posto veća nego u veljači

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikalna košarica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) pokazuje da su minimalni životni troškovi četveročlane obitelji u ožujku 6.180 kuna, što je za 0,03 posto više nego u veljači.

Prosječna neto plaća u siječnju 2008. bila je manja za 218 kuna i iznosila je 4.753 kune, a njome se moglo pokriti 76,90 posto životnih troškova.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sindikalna košarica u listopadu za 0,36 posto manja nego u rujnu Slika nije dostupna SSSH: Sindikalna košarica u rujnu 0,43 posto manja nego u kolovozu

Sindikalna košarica podstanarske obitelji u ožujku iznosila je 7.734 kuna, što je za 0,10 posto više nego u veljači. Prosječna plaća bila je dovoljna za pokrivanje svega 61,42 posto troškova podstanarske obitelji. 

Posjeduje li obitelj osobni automobil, mjesečno potroši još najmanje 938 kuna.

Minimalni troškovi života dvoje umirovljenika iznose u ožujku 3.539 kuna, što je u odnosu na veljaču manje za 22 posto. U veljači je prosječna mirovina iznosila 1.998 kuna i bila je dovoljna za pokriće 56,45 posto troškova života.

SSSH-ova košarica sadrži minimalne mjesečne izdatke za prehranu, stanovanje, prijevoz, higijenu, odijevanje, obrazovanje i kulturu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene