Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Restrukturiranje

Spojile se tvrtke kćeri Hrvatskih autocesta i Autoceste Rijeka-Zagreb

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tvrtka HAC ONC obavljat će poslove održavanja i naplate cestarine na sljedećim autocestama i objektima s naplatom cestarine.

Hrvatske autoceste d.o.o (HAC) i Autocesta Rijeka-Zagreb d.d. (ARZ) u prvoj fazi restrukturiranja osnovale su tvrtke kćeri za obavljanje djelatnosti održavanja autocesta i naplatu cestarine.

Pročitajte i ovo Ulaz u tunel Objavio HAC Povećava se dopuštena brzina na nekim dionicama autoceste, pogledajte za koliko Promet na Hrvatskim Autocestama (Foto: Dnevnik.hr) Promet veći od lanjskog Objavljeni podaci: Tijekom sezone na autocestama 22 milijuna vozila, naplaćeno 1,22 milijarde kuna cestarine

Predmetnim izdvajanjem operativnih cjelina stvoreni su uvjeti za spajanjem tvrtki kćeri u jednu tvrtku. Tvrtka ARZ ON d.o.o. (tvrtka kćer ARZ-a d.d.) pripaja se tvrtki Hrvatske autoceste održavanje i naplata cestarine d.o.o. (tvrtka kćer HAC-a d.o.o.). Nova tvrtka će od danas, 31. siječnja 2014. godine, poslovati pod imenom Hrvatske autoceste održavanje i naplata cestarine d.o.o. (HAC ONC). Cilj spajanja u jednu tvrtku je povećanje kvalitete usluge korisnicima autocesta, povećanje efikasnosti upravljačke funkcije te smanjivanje troškova upravljanja.

Prihodi dovoljni za održavanje, a mještani Zabiokovlja i dalje plaćaju skupu tunelarinu!

Tvrtka HAC ONC obavljat će poslove održavanja i naplate cestarine na sljedećim autocestama i objektima s naplatom cestarine: autocesta A1 Zagreb-Split-Dubrovnik, A3 Bregana-Zagreb-Lipovac, A4 Zagreb-Goričan, A5 Beli Manastir-Osijek-BiH, A6 Rijeka- Zagreb, A7 Rupa-Križišće, A10 Granica BiH-Ploče, A11 Zagreb-Sisak, Riječka obilaznica, D102 most Krk, D425 Ploče- Karamatići i D532 Baška Voda-Zagvozd (tunel Sveti Ilija). Osnivanjem jedne tvrtke za održavanje i naplatu cestarine implementira se korporativna strategija i standardi poslovanja u skladu sa zahtjevima EU, doznaje se uiz priopćenja. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene