Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Zbrajanje rezultata

Split zbraja rekorde u noćenjima, a turisti i dalje po plažama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hladnije vrijeme nije rastjeralo turiste s Jadrana odakle nam dolaze odlične vijesti! Ministar turizma Damir Bajs sutra će predstaviti rezultate za prvih devet mjeseci na razini cijele države, no Nova TV je dobila dio podataka.

Ovogodišnji turistički rezultati grada Splita su za čitavih 33 posto bolji nego lani. U 9 mjeseci samo u gradu Splitu je ostvareno 550 tisuća noćenja, a lani u istom periodu 415 tisuća.

Pročitajte i ovo Veliki četvrtak, procesija Ususret Uskrsu Danas je Veliki četvrtak: Znate li što se obilježava i koji su običaji? Slika nije dostupna Još tri dana na otocima U Splitu završava Ultra: Najmanje 150 tisuća posjetitelja iz cijelog svijeta

U Splitu je najviše Nijemaca, ali i sve više Engleza, Amerikanaca, Japanaca. Imali smo pravu navalu mladih Australaca, koji obožavaju sedmodnevna jedrenja na drvenim jedrenjacima i ukrcavaju se u Splitu, a Hrvatska je kod njih jednostavno hit.

Zbrajaju se rezultati, a turista još ima

Jedan pogled na Bačvice u podne i u ugođaju stvorenom za uživanje treba se upitati zašto uopće već zbrajamo rezultate sezone. Kada još ne znamo produžiti sezonu, tu smo gdje smo, pa treba biti zadovoljan ostvarenim, a Split više nije polazište za otoke. 'Ovo je rekord. Ja sam govorio i u početku da ćemo imat 500 tisuća noćenja', prokomentirao je Vedran Matošić iz TZ Split.

>> Uspješan kontinentalni turizam unatoč propalom spajanju s morem

Mnogi će žaliti što sezona ide kraju jer od nje se živi i uživa. No, sada bi u jesen trebalo krenuti sa kongresima pa da svjetski stručnjaci malo slušaju predavanja u kongresnim dvoranama, malo ručaju po gradskim restoranima, šopingiraju i piju kavu na Rivi, ali ta vremena tek čekamo.

Odlične rezultate imali su i Makarska, Hvar i Brač. Čitava Županija je imala 9 i pol milijuna noćenja i to je 6 posto bolje nego lani. Dok su u Splitu najviše noćili Nijemci, u drugim mjestima su najbrojniji bili Česi.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene