Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka se prvi čarter

Uspješan kontinentalni turizam unatoč propalom spajanju s morem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kad dosade krcate plaže, odmor se može potražiti u zelenoj Hrvatskoj. I kontinentalci se, kao i ministar Bajs, raduju lijepim brojkama.

Kopački je rit ove godine posebno uspješan. Već je sada ostvario više od polovice posjetitelja u odnosu na cijeli kolovoz prošle godine. Zelena je Hrvatska za one koji su skloniji aktivnom odmoru. U Baranji je izgrađeno puno biciklističkih staza koje uz rekreaciju pružaju i nezaboravan i slikovit pejzaž.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola"

Posebno je zanimljivo na seoskim gospodarstvima gdje turisti mogu nešto i naučiti o domaćim životinjama, hraniti kokoši, jahati konje ili primjerice spremiti zimnicu.
Za znatiželjne turiste spremne su i dodatne informacije. Najveća europska močvara budi zanimanje diljem svijeta. 'Imali smo posjetitelje čak sa Havaja, iz Egipta, iz svih krajeva,s Novog Zelanda, iz Australije', rekla je Renata Tot, vodič.

Istražiti neotkrivene kutke Baranje može se i biciklom. Drugačiji od morskih, kontinentalni sadržaji zovu na aktivan odmor. 'Mi smo unazad pet godina drastično rasli. Uduplali smo sve pokazatelje, i noćenja', rekao je Antonio Sobol iz TZ Osječko-baranjske županije. Okusima Baranje i sela ne mogu odoljeti ni mladi, a najveću pažnju i interes uvijek plijene konji. U galopu ili kasu, kao i seoski turizam, nude nešto drugačije.

>> Prekrasne riječne krajolike počeli otkrivati i turisti

Čarter letovima iz Dubrovnika pokušalo se spojiti zelenu i plavu Hrvatsku. No, prvi avion s turistima se još uvijek očekuje i to zbog slabog interesa, visoke cijene i slabog marketinga. Turistima se za 800 kuna nudi jednodnevni izlet avionom po Osijeku i Baranji i povratak u Dubrovnik. Prvi let trebao je biti prošloga tjedna, ali od potrebnih 50, prijavilo se tek 30 turista. U TZ-u su rekli da će pokušati još nekoliko puta napuniti avion, ali u svakom slučaju, slijedeće se godine planira na vrijeme upoznati turiste s takvom opcijom.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene