Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Split u lipnju najposjećeniji grad u županiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom prvih šest mjeseci 2007. godine Split je brojem gostiju potukao čak Bol i Hvar. Tijekom lipnja grad pod Marjanom posjetilo je 22.267 gostiju, pa je tako postao najposjećeniji grad u županiji.

Grad poznat po tranzitnom turizmu, konačno bi se, ako je suditi po proteklih nekoliko mjeseci, mogao riješiti te nepoželjne  titule. 

Pročitajte i ovo Općina Jelsa Vratili zgradu u posjed Napeto na Hvaru: Načelnik sa zaštitarima "zauzeo" sporni kat zgrade, mještani vikali: "Jelsa je naša!" Hotel u Splitu - 2 Susjedi nisu oduševljeni Misteriozna Ukrajinka kupila je pet luksuznih nekretnina: Navodno je upletena u aferu s prodajom namirnica vojsci

Čini se kako se 1700 godina star grad probija među najpoznatija odredišta Lijepe Naše. 

Od siječnja do kraja lipnja grad je posjetilo 72.375 gostiju, dvostruko više nego Hvar ili trećeplasirani Seget. 

Zanimljivo je kako se u Splitu najviše zadržavaju Francuzi, Amerikanci, Japanci i Španjolci. 

Predsjednica Turističke zajednice Splita, Ružica Mikačić, izjavila je za Vjesnik kako se proteklog vikenda u gradu nije mogla naći slobodna soba u privatnom smještaju. 

'Smatram da je aktivacija privatnog smještaja jedan od razloga što imamo dobru sezonu. Naravno, ovo je posljedica svega onoga što proteklih godina radimo kako bismo našim gostima ponudili atraktivan i zanimljiv Split', ističe Mikačić. 

Za razliku od nekoliko godina prije, u gradu se stalno nešto događa. Stoga se turisti koji odlaze na duži odmor na neki od otoka po nekoliko dana zadrže u Splitu.

Uvođenje programa po ukusu gosta, a ne stanovništva, donijelo je Splitu bolje turističke dane. Jedno od najposjećenijih događanja je smjena straže rimskih vojnika na Peristilu.

Sada treba raditi na rješavanju problema manjka hotelskih soba, koji za Split polako postaje kroničan. Prema najavama, preuređenje hotela 'Marjan' trebalo bi biti gotovo do kraja 2009. godine, a zbog preuređenja izvan je funkcije i hotel 'Split'. On će biti završen do kraja ove godine, a imat će pet zvjezdica. 

Kao potpuna suprotnost Splitu, Hvar je ove godine podbacio. Pretjerane cijene učinile su, čini se, svoje pa Hvar bilježi broj gostiju kao u prvim poslijeratnim sezonama. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene