Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sindikat turizma i usluga Hrvatske u priopćenju se usprotivio mogućoj prodaji zagrebačkog hotela The Regent Esplanade splitskom poduzetniku Željku Kerumu.


Esplanade nije samo hotel već i svojevrstan zagrebački spomenik kulture, on je simbol tradicije i povijesti grada, on utjelovljuje duh Zagreba i njegovih građana, u njemu su odsjedale mnoge slavne osobe, domaće i svjetskoga glasa, ističe sindikat.

Vezani članci Slika nije dostupna Preuređenje Kerumovog hotela od 150 milijuna kuna koči administracija?! Slika nije dostupna Kerum ponudio Maybach za humanitarnu akciju

Prodaja tog hotelskog dragulja osobi "koja se s takvom veličinom ne zna i nije u stanju nositi" značila bi propast ne samo zaposlenih u Esplanadi i samoga hotela, već i svojevrsnu kapitulaciju Zagreba pred kapitalom bez duše, povijesti, kulture i tradicije.

Radnici Esplanade preživjeli su teška vremena zatvaranja hotela i njegova renoviranja, a za tih godinu i pol dana sindikat se pobrinuo da se svima zaposlenima isplaćuje plaća i da se na svoja radna mjesta vrate svi koji su to htjeli.

Sindikat turizma potpisao je s poslodavcem kolektivni ugovor kojim su ugovorene plaće i ostala materijalna prava iznad prosjeka djelatnosti i ostvarena je dobra suradnja, tako da je Esplanada hotel koji cijeni i poštuje radnike i njihov rad, a za rad sindikata osigurani su svi uvjeti.

Sindikat trgovine Hrvatske nema takva pozitivna iskustva s Kerumom a njegovi se radnici ne mogu pohvaliti poštivanjem osnovnih radnih, pa čak i ljudskih prava, tvrdi Sindikat turizma.

Stoga sindikat apelira na savjest vlasnika hotela Herberta Haselbachera za kojeg vjeruje da će, premda je Austrijanac kojem Esplanade ne predstavlja ono što predstavlja Zagrebu i Zagrepčanima, imati sluha za svoje zaposlenike te će pri eventualnoj prodaji voditi računa da hotel sa 150 zaposlenih dođe u ruke čovjeka od struke i znanja.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju