Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Splitski gradonačelnik u krizi

Kerum u financijskim problemima?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Željko Kerum zapao je u financijske probleme. Njegov najveći poslovni pothvat hotel Hilton Marjan je zastao, a financijskoj stisci pridonijela je i supruga Ankica koja je odlučila tražiti blokadu imovine.

Ni Općinski ni Trgovački sud u Splitu još uvijek nije zaprimio zahtjev Ankice Kerum za blokadom imovine stečene u braku, piše Jutarnji list. Spekulacije o posrnuću Kerumova carstva šire se Splitom još od njegove najave kandidature za gradonačelnika. U medijima se u zadnje vrijeme pisalo i kako Kerum traži tvrtku kojoj će prodati svoju glavnu tvrtku Kerum d.o.o. Već je pregovarao s Mercatorom, ali dogovor nije postignut.

Pročitajte i ovo Boeing (Foto: AFP) nanizali se incidenti Američki regulator otkrio probleme u Boeingovoj kontroli kvalitete zrakoplova Evakuacija hotela Radisson Blu u Splitu - 4 službe na terenu Otkriveno što se dogodilo s klorom: Evakuiran splitski hotel, pet osoba je u bolnici

>> Kerumova supruga zatražila blokadu bračne imovine

Tako je stala i gradnja hotela Central i Vile Matić, a u pitanje je došao i hotel Marjan koji je uoči izbora postao dijelom lanca Hilton. Investicija je to vrijedna oko milijardu eura, a u početku je Keruma kreditno u tom poslu pratila Splitska banka, tada u vlasništvu talijanskog Unicredita. Jutarnji list navodi kako su Talijani banku prodali francuskom Societe generalu te je time i prestala suradnja s Kerumom. On se tada uz optužbe Splitskoj banci da stopira splitske investicije okrenuo Hypo banci, a da bi vratio dug Splitskoj, morao je podignuti još jedan kredit.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene