Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

300 predsjednica i članica uprava te predsjednica nadzornih odbora najmoćnije su žene hrvatskog biznisa.


Tjednik Lider odabrao je tristo najmoćnijih žena hrvatskog biznisa. Istraživanje je pokazalo da su žene manje sklone korupciji, lojalnije su poslodavcu i bolje se nalaze u krizi. Liderovi kriteriji za izbor najboljih bili su upravljačka moć i utjecaj na dobavljače, kupce i zaposlenike.

Vezani članci Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke Velika donacija Podravke: ''Najmanje što kao pojedinci možemo napraviti u ovom trenutku'' Biznis zvan parking - 1 Naplata parkinga po čitavom Zagrebu sve je bliže, a s njom stižu još neke velike promjene

>> Croma izabrala najbolje menadžere u 2010. godini

Tristo najmoćnijih žena Hrvatske upravlja s 32 milijarde eura, što je rast od 35 posto u odnosu na proteklu godinu. Na samom tronu najmoćnijih poslovnih žena Hrvatske našla se Ljerka Puljić, izvršna direktorica Agrokora koja je prije tjedan dana osvojila i nagradu CROMA-e kao menadžerica godine.

Odmah iza Ljerke Pulić, na drugom mjestu je Snježana Pauk, članica Uprave HEP-a zadužena za korporativni razvoj, kontroling i planiranje. Na trećem mjestu je Nevenka Bečić, sestra Željka Keruma. Lider piše kako je na tako visokoj poziciji ne drži upravljanje tvrtkom nego kombinacija s političkom funkcijom.