Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najava ministra Ostojića

Samo ove godine više od 2,5 milijarde kuna investicija u turizam!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Veljko Ostojić kaže da će najveći dio investicija stići iz privatnih džepova, a najavio je i privatizaciju 13 hotela i toplica u državnom vlasništvu.

U hrvatski turizam ove će se godine uložiti najmanje 2,6 milijardi kuna, objavio je na konferenciji za novinare ministar turizma Veljko Ostojić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Važna stvar Jedna od najvećih investicija u hrvatski turizam: Hotelski div počinje s gradnjom Slika nije dostupna Rezultat je smanjenje cijena Od siječnja se uvodi turistička stopa PDV-a od 10 posto!

Najviše će uložiti privatni sektor, oko dvije milijarde kuna. Najveće investicije bit će izgradnja i rekonstrukcija hotela u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i Istri.

>> Nova pohvala za Hrvatsku: 'Osvojite putovanje života'

Do kraja ove godine u planu je i privatizacija 13 hotela i toplica u većinskom državnom vlasništvu. Nakon osam neuspjelih pokušaja, privatizacija Bizovačkih toplica došla je do drugog kruga natječaja.

'U [drugom krugu] će se razgovarati sa četiri zainteresirana ponuđača i nadam se i vjerujem s jednim od ta četiri uspjeti dogovoriti uvjeti pod kojima bi Bizovačke toplice trebale biti privatizirane', rekao je ministar Ostojić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene