Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pritisak javnosti

SAD: Šefovi vraćaju bonuse

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pritisak je urodio plodom - čelni ljudi američke osiguravateljske tvrtke vratit će nagradne bonuse u visini od oko 80 milijuna dolara. Od deset menadžera samo jedan pohlepnik ne planira vratiti novac.

Gnjev javnosti i pritisak političara urodio je plodom. Devetorica od deset izvršnih direktora američkog osiguravateljskog diva vratit će bonuse. Isplaćeni su im nakon što je njihovu tvrtku od bankrota spašavala država. Menadžerima i čelnim ljudima posrnule kuće isplaćeno je ukupno 165 milijuna nagrade iz državne blagajne.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Milijunski bonus obio mu se o glavu "Bit će posla za institucije": Steže se obruč oko smijenjenog Jozinovića Slika nije dostupna Jozinović odlazi Smijenjen direktor koji je sam sebi odobrio milijunski bonus

'Kao što sam rekao, moje osoblje nije me obavijestilo o razmjerima i postojanju tog paketa sve do 10. ožujka, ali to je moja odgovornost. Trebao sam znati', rekao je Timothy Geithner, američki ministar financija.

>> Posrnuli AIG isplaćuje milijune dolara bonusa, Obama najavio blokadu

Isplata bonusa ponukala je i predstavnički Dom Kongresa na donošenje zakona o 90 postotnom oporezivanju bonusa isplaćenih u tvrtkama koje opstaju zahvaljujući državnoj pomoći. Međutim i sam predsjednik Obama priznaje, takve mjere su protuustavne. Sudeći po tome da povrat bonusa od samo devet čelnika iznosi oko 80 milijuna dolara, očito je riječ o onim ljudima kojima su isplaćene najveće nagrade. Imena devetorice koja će vratiti novac, kao ni onog jednog izvršnog direktora koji to neće učiniti nisu niti se planiraju objaviti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene