Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rekordno zanimanje za poduzetničke projekte Ministarstva gospodarstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva u travnju je zabilježilo rekordno zanimanje građana za bespovratne poduzetničke poticaje, priopćeno je danas iz toga ministarstva.

Tijekom travnja putem besplatnog info telefona 0800 234 505
informacije o projektima Ministarstva gospodarstva zatražilo je i dobilo 1.576 građana.

Pročitajte i ovo Ilustracija Trinaesti kvartal zaredom Ponovno je narastao BDP, rast je brži od prosjeka EU-a Objavljena statistika Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih o upisu u srednje škole Kako će biti ove godine? Počeli su upisi u srednje škole: Pogledajte koje su najpopularnije, neke lani upisao samo jedan učenik

Riječ je o apsolutnom travanjskom rekordu otkako se od 2004. provodi Vladin Plan poticanja malog i srednjeg poduzetništva - u travnju 2004. informacije putem besplatnog info telefona zatražilo je nešto više od 500 građana, u travnju iduće godine 695 građana, a lani 715 građana.

Osim toga je 451 građanin zatražio informacije o besplatnim
poduzetničkim projektima putem e-maila i izravnih telefona u upravama Ministarstva, što ukupno čini više od 2.000 upita tijekom proteklog mjeseca ili u prosjeku stotinu poziva tijekom radnog dana.

- Poduzetnici su dio hrvatskog gospodarstva koji se u posljednje tri godine, uz snažnu podršku Vlade, promaknuo u zamašnjak razvoja cijele Hrvatske, što potvrđuje preko 40.000 novozaposlenih u poduzetništvu tijekom 2006. te TEA indeks koji je od 2002. s 3,62 lani porastao na 8,58, istaknuo je ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić.

- Posebno me raduje što je natprosječni skok poduzetničke aktivnosti ostvaren u Dalmaciji i Slavoniji, dijelovima Hrvatske koji su godinama bili na začelju poduzetničkog razvoja, naglašava Vukelić.

Zbog velikog zanimanja, Ministarstvo je osiguralo dodatnu tehničku podršku za ostavljanje upita na glasovnoj pošti i izvan djelatnog vremena.

Također, za izravno odgovaranje na upite osigurani su dodatni djelatnici, a u slučaju potrebe bit će poduzete dodatne radnje.

Ministarstvo poziva građane da koriste i njegove internetske stranice www.mingorp.hr, na kojima se nalaze sve potrebne informacije i dokumentacija za prijavu na natječaje za bespovratne poticaje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene