Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Profiti svejedno manji

Prvi puta u tri godine zarađujemo više na proizvodnji nego na trgovini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U teškim danima za hrvatsku proizvodnju ipak stiže jedna dobra vijest. Domaća prerađivačka industrija opet zarađuje više od trgovine iako i jedan i drugi sektor zaostaju za prošlogodišnjim profitima.

Hrvatski poduzetnici u prvih šest mjeseci suočavaju se s recesijom, no ipak su uspjeli nešto zaraditi, iako manje nego prošle godine. U Hrvatskoj postoji 92.787 poduzetnika, a oni su u prvih šest mjeseci ove godine imali prihod od 9,26 milijardi kuna.

Pročitajte i ovo ZET auobusi Novo povećanje Radnicima u Zagrebačkom holdingu i ZET-u rastu plaće, a mijenjat će se i koeficijetni za vozače Rusi moćnim oružjem otežavaju Ukrajincima na bojišnici Objavili i snimku VIDEO Rusija krenula u masovnu proizvodnju zastrašujućeg oružja: "Zapad nema pojma što se događa, mogu razoriti bilo koji europski grad"

Pozitivno posluje prerađivačka industrija koja u prvih 6 mjeseci bilježi puno veću zaradu nego trgovina. To se dogodilo prvi put nakon tri godine, a znamo da trgovina zapošljava najviše ljudi u Hrvatskoj, te da se najviše poduzetnika bavi upravo tom granom. Konačno se više zarađuje od proizvodnje nego od trgovine.

>> Javni dug popeo se na vrtoglavih 20 milijardi kuna!

No, kako su se kretale plaće? U privatnom sektoru radi 841.396 osoba i u prvih šest mjeseci njihova je prosječna plaća iznosila 4676 kuna što je povećanje za jednu kunu u odnosu na prošlu godinu. To znači da poduzetnici nisu toliko mijenjali plaće, a morali su dijeliti dosta otkaza.

Najveće su plaće bile u financijama i komunikacijama, a najmanje u trgovini i građevinarstvu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene