Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oporavak

Predsjednik Svjetske banke: Ekonomija zemalja u razvoju u 2013. će rasti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjetska banka poručuje da su zemlje u razvoju u krhkom ekonomskom oporavku, ali bi mogle otići korak unazad zbog problema u razvijenim zemljama.

U novom izvještaju, banka predviđa da će globalna ekonomija rasti istom brzinom u ovoj godini kao što je rasla i 2012. Rast ipak neće biti toliki u zemljama u razvoju jer bi mogle trpjeti posljedice problema u Europi i Americi, objavio je APTN.

Pročitajte i ovo Štrajk strojovođa Plan vlade propada Štrajk strojovođa Njemačku će stajati basnoslovni iznos? Nemoguće je toliku količinu prometa preseliti na ceste Ilustracija Poruka iz Davosa Iz velike multinacionalne kompanije stiglo upozorenje: "Europljani će osjetiti posljedice..."

'Unatoč obećanjima, pa čak i ohrabrujućim porukama u Europi, ostaju problemi u eurozoni, ali i problemi fiskalne politike u SAD-u', rekao je Jim Yong Kim, predsjednik Svjetske banke.

>> MMF priznao: Pogriješili smo s preporukama mjera štednje

'Rizici situacije su pozamašni, posebno za zemlje u razvoju koje su do sada ostale začuđujuće otporne', dodaje Kim te predlaže investicije zbog kojih će zemlje u razvoju biti manje ovisne o razvijenim zemljama.

'Zaista trebamo da zemlje u razvoju razmisle o osposobljavanju za srednji i dugoročni rast', rekao je Kim. 'Moramo nastaviti davati podršku zemljama koje investiraju u infrastrukturu, zdravlje i obrazovanje. To će postaviti temelje za rast za koji znamo da će postići u budućnosti', zaključio je Kim.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene