Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Upis i kupnja dionica Atlantic Grupe, koji su počeli 23. listopada u poslovnicama Raiffeisen i Zagrebačke banke, zaključeni su jučer u 16 sati, a posljednje uplate obavljene su sinoć do 23,59 sati.


Raspon cijene dionice u javnoj ponudi iznosio je 750 do 960 kuna, a Uprava je uz suglasnost Nadzornog odbora donijela odluku o konačnoj cijeni dionice za upis i kupnju od 935 kuna, navodi se u priopćenju.

Vezani članci Neviđena adrenalinska groznica u Karting Areni uz CrnoJaje.hr - 1 Neviđena adrenalinska groznica u Karting Areni uz CrnoJaje.hr, opali gas na karting vožnji! Slika nije dostupna Srbi i Slovenci u panici: Tedeschi bez novca kupio naše tvrtke!

Ukupno iskazano zanimanje investitora po zaključenju razdoblja za upis i kupnju dionica je pet puta veće od količine dionica u javnoj ponudi Atlantic Grupe, kojom je obuhvaćeno 31,01 posto dionica kompanije.

Uprava i Nadzorni odbor Atlantic Grupe donijeli su odluku da se zbog velikog zanimanja građanstva njihova alokacija poveća sa 25 na 30 posto, dok će se preostalih 70 posto izdanja alocirati institucionalnim investitorima.

Zanimanje građana za dionicu Atlantic Grupe bilo je sedam i pol puta veće od inicijalno planirane količine dionica za alokaciju, a dionice je upisalo više od 26.000 građana.

Dionice će se građanima alocirati prema principu pro rata, odnosno proporcionalno uloženom iznosu, a povrat preplaćenih sredstava obavit će se najkasnije do 8. studenoga 2007. godine.

Iskazano zanimanje institucionalnih investitora bilo je četiri puta
veće od ponude dionica predviđenih za ovu kategoriju ulagača.

Dionica Atlantic Grupe bit će uvrštena u Službeno tržište Zagrebačke burze 19. studenoga 2007., pod pretpostavkom da Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) do tada odobri Prospekt uvrštenja.

Kapital prikupljen uspješnom provedbom postupka inicijalne javne ponude novoizdanih dionica koristit će se za ulaganje u daljnji razvoj i rast Atlantic Grupe.