Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Porsche zarađuje 21.799 eura po automobilu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od, po profitabilnosti, najjačih proizvođača automobila je Porshe. I iako je taj podatak poznat, zapanjuje cifra koju po prodanom automobilu zarađuje taj njemački proizvođač automobila.

Studija koju je proveo njemački magazin Welt am Sontag pokazala je kako proizvođač iz Stuttgarta po prodanom automobilu u prosjeku zarađuje impresivnih 21.799 eura prije davanja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Šok za majku FOTO U dječjoj hrani pronašla oštricu! Slika nije dostupna Otvoreno veliko tržište Hrvatski seljaci zapeli: Nemaju znanja i logistiku za izlazak na europsko tržište

Ostatak njemačkih proizvođača automobila pred Porsheom se doslovno može sakriti. U usporedbi s njegovom zaradom njihove su zaista male. 

BMW po prodanom automobilu u prosijeku zarađuje 2.475 eura, Audi 1.580, dok su DaimlerChrysler sa 708 i Volkswagen sa 332 eura po automobilu na dnu ljestvice zarade.

Prošle je godine Porsche prodao više od 97.000 automobila. Jednostavnom računicom dolazimo do brojke od 2,1 milijarde eura dobiti prije oporezivanja.

Nakon ovakvih saznanja jasno je zašto Porshe u posljednje vrijeme pokazuje toliki interes za Volkswagen. Predsjednik prave Porshea izjavio je nedavno kako je VW 'zlatni rudnik u kojem treba raditi danju i noću'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene