Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Europska banka za obnovu i razvoj

Pokuda iz Europe: RH tek treba pokazati znakove oporavka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska banka za obnovu i razvoj u svojm najnovijem izvješću nema riječi hvale za hrvatsko gospodarstvo.

Dok ostale zemlje jugoistočne Europe nastavljaju s oporavkom, Hrvatska je jedina država u regiji koja tek mora pokazati uvjerljive znakove gospodarskog oporavka. Druge tranzicijske zemlje ili su dosegle ili su se jako približile realnom BDP-u, dok baltičke zemlje imaju 10 posto manji BDP od onoga kakav su imale prije krize, stoji u izvješće Europske banke za obnovu i razvitak. 

Pročitajte i ovo Ilustracija proljetno izvješće MMF objavio prognozu za hrvatsko gospodarstvo, evo kada očekuju usporavanje rasta cijena Slika nije dostupna industrijska konoplja Industrija koja će spasiti Hrvatsku? "U mandatu jedne Vlade riješili bismo se svih dugova"

Naglašava se kako je došlo do pada izvoza što je uzrokovalo i pad BDP-a, a u prvim mjesecima 2011. godine u silaznoj putanji su i izravne inozemne investicije. Optimistični su što se tiče turističke sezone od koje očekuju poboljšanje gospodarske situacije u Hrvatskoj.

Europska banka za obnovu i razvitak u regiji od 29 zemalja predviđa gospodarski rast u prosjeku od 4,8 posto, dok za područje jugoistočne Europe predviđa nešto sporiji oporavak.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene